Η Αντίκτυπος της Ξηρασίας στον Αμαζόνιο και οι Πολιτισμικές Πρακτικές στον Κόσμο

Η Greenpeace διενήργησε αεροπορική επιθεώρηση στην περιοχή του Αμαζονίου, επιβεβαιώνοντας τους φόβους μας για τη σοβαρή ξηρασία που πλήττει τον μεγαλύτερο ποταμό του πλανήτη. Μια από τις φωτογραφίες παρουσιάζει μια φορτηγίδα που μοιάζει να ναυαγεί στην άμμο ενός παραπόταμου του Solimoes, όπου άλλοτε ρέει άφθονο νερό. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταγραφής Φυσικών Καταστροφών, η ξηρασία αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1950.

EPA/BILAWAL ARBAB

Ο Γκανέσα ετοιμάζεται να βυθιστεί στη θάλασσα του Ομάν, καθώς οι δεκαήμεροι εορτασμοί φτάνουν στο τέλος τους, με ομοιώματα του θεού να οδηγούνται στο νερό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος παραδοσιακών εθίμων και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Γλιστρώντας στην άμμο-3

REUTERS/Brian Snyder

Στο Πακιστάν, το παιχνίδι που ονομάζεται λίιντα διατηρεί σταθερές πωλήσεις, καθώς τα παιδιά το προτιμούν έναντι άλλων θορυβωδών παιχνιδιών. Οι αγρότες το αγοράζουν ειδικά όταν πλησιάζει η περίοδος συγκομιδής για να απομακρύνουν τα πουλιά. Στο Dabgari Bazaar, οι κατασκευαστές προσφέρουν σφενδόνες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, κατάλληλες για παιδιά και ενήλικες.

Γλιστρώντας στην άμμο-2

AP Photo/Rafiq Maqbool

Τέλος, στην Αμερική, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τράμπ στο Μίσιγκαν, πωλούνται μπλουζάκια που απεικονίζουν γατάκια, υπονοώντας ότι οι μετανάστες τα τρώνε. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις και εντείνει τις πολιτικές εντάσεις.

γλιστρώντας-στην-άμμο-563226970