Ελέφαντες Κολυμπούν σε Ζωολογικό Κήπο στην Ταϊλάνδη

Στον ζωολογικό κήπο του Kheow στην Ταϊλάνδη, οι ελέφαντες κολυμπούν σε μια ειδικά σχεδιασμένη πισίνα με τζάμι, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα που είναι σπάνιο να παρατηρηθεί αλλού. Παρά το μεγάλο τους μέγεθος, οι ελέφαντες καταφέρνουν να κολυμπούν με ευκολία.

REUTERS/Raquel Cunha

Σε μια άλλη γωνιά του κόσμου, η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού προσέφερε μια εντυπωσιακή παρέλαση, κατά την οποία οι αετοί κάθονταν ήσυχοι στην αγκαλιά των δόκιμων. Αυτή η παρέλαση, μάλιστα, θα είναι η τελευταία της θητείας του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador, καθώς λήγει τον Οκτώβριο.

Κολυμπούν οι ελέφαντες;-2

EPA/ALEX PLAVEVSKI

Ταυτόχρονα, η κεντρική Ευρώπη βιώνει άγριες πλημμύρες που προκαλούν μεγάλες ζημιές και θανάτους, ενώ η Πορτογαλία αντιμετωπίζει φωτιές. Στην Σανγκάη, ο Τυφώνας Bebinca προκαλεί σημαντική καταστροφή, ρίχνοντας δέντρα και αντικείμενα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, αυτός ο τυφώνας είναι ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια, με τουλάχιστον 377.000 ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν.

Πηγή: kathimerini.gr