Tupperware Brands Corp Υποβάλει Αίτηση Πτώχευσης Λόγω Οικονομικών Δυσκολιών

Η Tupperware Brands Corp. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, με την εταιρεία και ορισμένες από τις θυγατρικές της να αντιμετωπίζουν τη μειωμένη ζήτηση για τα χαρακτηριστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων της. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις αυξανόμενες οικονομικές ζημιές που υπήρξαν εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.

Η Tupperware είχε μία προσωρινή αύξηση στη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η ενίσχυση της μαγειρικής στο σπίτι οδήγησε σε προσωρινή επαναφορά του ενδιαφέροντος για τα πολύχρωμα, αεροστεγή πλαστικά δοχεία της. Ωστόσο, οι αυξήσεις τιμών στα πρώτες ύλες, όπως η πλαστική ρητίνη, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος, μείωσαν τα κέρδη της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Λόρι Γκόλντμαν σχολίασε ότι η οικονομική κατάσταση της Tupperware επηρεάστηκε σοβαρά από την δύσκολη μακροοικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία έχει προσπαθήσει να ανακάμψει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά η πτώση των πωλήσεων έχει συμβεί για έξι συνεχόμενα τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2021, εν μέρει εξαιτίας του πληθωρισμού που αποτρέπει τους καταναλωτές χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Tupperware προγραμματίζει να καταθέσει την αίτηση πτώχευσης λόγω παραβίασης των όρων του χρέους της και έχει προσλάβει νομικούς και οικονομικούς συμβούλους για να την υποστηρίξουν.

Πηγή: kathimerini.gr