Στρατηγική Συνεργασία της Σχολής Μωραΐτη με την Inspired Education Group στην Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η Inspired Education Group, ο πολυάριθμος όμιλος ιδιωτικής εκπαίδευσης παγκοσμίως, έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ξένη επένδυση σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο. Η συμφωνία προγραμματίστηκε ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε μια περίοδο με αναπτυσσόμενη οικονομία και προκλήσεις για τα δημόσια σχολεία.

Η επένδυση περιλαμβάνει την εξαγορά μετοχής στην εταιρεία διαχείρισης της Σχολής Μωραΐτη. Οι υπάρχοντες μέτοχοι διατηρούν τη διοίκηση και τον έλεγχο της σχολής, ενώ η χρήση του ακίνητου στον Παλαιό Ψυχικό παραμένει στην ιδιοκτησία των οικογενειών των μετόχων Χρυσάνθης Μωραΐτη-Καρτάλη, Αντωνίου Καρτάλη και Γεωργίου Καρτάλη.

Η Inspired Education Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Nadim M. Nsouli το 2013, κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαχειριζόμενη ενεργητικό περίπου 5 δισ. ευρώ. Μαζί με τη Σχολή Μωραΐτη, εξετάζει επίσης τη δυνατότητα συνεργασίας με τα «Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα Ανώνυμη Εταιρεία».

Αναμένονται σημαντικές ανακαινίσεις στις υποδομές της Σχολής Μωραΐτη, ενώ εξετάζεται η ανάπτυξη νέου campus για να υποστηρίξει επιπλέον μαθητές. Η νέα αυτή συνεργασία προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για ανταλλαγές και εκπαίδευση με τα καλύτερα σχολεία παγκοσμίως.

Ο Nadim M. Nsouli χαρακτήρισε τη συνεργασία «συναρπαστική» και υπογράμμισε τη σημασία της ευθυγράμμισης των αξιών και της φιλοσοφίας του Μωραΐτη με το προοδευτικό εκπαιδευτικό ήθος του Inspired.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Σχολή Μωραΐτη, που λειτουργεί από το 1936, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και υψηλά ποσοστά επιτυχίας στους μαθητές της.

Πηγή: kathimerini.gr