Στρατηγικές Παρεμβάσεις του Ομίλου Τιτάν για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω Εναλλακτικών Καυσίμων και Διαχείρισης Απορριμμάτων
Η στρατηγική συνεργασία του ομίλου Τιτάν με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια, αποδεικνύει την προτεραιότητα της εταιρείας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών μονάδων της μέσω της αξιοποίησης εναλλακτικών, πράσινων καυσίμων. Αυτή η συνεργασία αποφέρει ήδη καρπούς, καθώς το κοινό σχήμα αναδείχθηκε προτιμητέος ανάδοχος για την ανάπτυξη και λειτουργία νέας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα αυτή θα καλύπτει τις ανάγκες εννιά δήμων στις γύρω περιοχές, καθώς και το 60% του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και άλλους διαγωνισμούς, όπως αυτόν της Κεντρικής Μακεδονίας, που σχετίζεται με αντίστοιχο έργο ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Η πρόσβαση σε «καθαρότερα» καύσιμα αναμένεται να βελτιώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των μονάδων παραγωγής του ομίλου, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και ενισχύοντας την κυκλική οικονομία. Ο όμιλος Τιτάν, εν μέσω αυτών των εξελίξεων, έχει εντατικοποιήσει τη στρατηγική του για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και έχει εναρμονίσει τη χρηματοοικονομική στρατηγική του με στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ESG).

Μέρος αυτού του σχεδίου περιλαμβάνει την έκδοση ομολόγων συνδεδεμένων με ρήτρα αειφορίας, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν έργα βιώσιμης ανάπτυξης και τη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές CO2. Επιπλέον, ο όμιλος προωθεί το έργο IFESTOS, που στοχεύει στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιό του στο Καμάρι, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της παραγωγής τσιμέντου με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η εταιρεία, παραμένοντας ενεργή και δυναμική στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης, αναμένεται να επιβεβαιώσει τη θέση της ως κορυφαία δύναμη στη μετάβαση προς πιο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα και προϊόντα. Πηγή: kathimerini.gr