Νέες Προοπτικές για την Ελληνική Τράπεζα και τη Eurobank Κύπρου Μετά την Απόκτηση του Πλειοψηφικού Πακέτου

Η πρόσφατη απόκτηση του 56% της Eurobank Κύπρου από τον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις δύο τράπεζες, οι οποίες θα λειτουργούν ως ανεξάρτητες οντότητες με διακριτές διοικήσεις και αυτόνομες στρατηγικές. Η Ελληνική Τράπεζα, με φημισμένη παρουσία στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, συνδυάζει τις δυνάμεις της με τη Eurobank Κύπρου, η οποία ειδικεύεται στην επιχειρηματική πίστη. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, αν και κάθε τράπεζα θα έχει τη δική της αυτονομία στη λήψη αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου, δήλωσε ότι η απόκτηση αυτή όχι μόνο ενισχύει τη θέση της τράπεζας αλλά και καθιστά δυνατή την ανάπτυξή της σε ένα απαιτητικό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Ευελπιστεί ότι η Ελληνική Τράπεζα, μέσω της συνεργασίας με τον όμιλο Eurobank, θα αποκτήσει πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα, γεγονός που θα τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά στην αγορά.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, εγκρίθηκε η τοποθέτηση του Μιχάλη Λούη ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Τράπεζας. Ο κ. Λούης, που θα διατηρήσει παράλληλα και τη θέση του στη Eurobank, θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει στρατηγικές που θα ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο τραπεζών. Σημαντικές θέσεις αναλαμβάνουν επίσης οι Χάρης Χαμπάκης και Στέφανος Κασσιανίδης στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ ο Ανδρέας Πέτσας αναλαμβάνει CEO της Eurobank Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία με την CNP Assurances για την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance Holdings έχει καταστήσει τον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στην Κύπρο. Μερίδια αγοράς περίπου 32% και 22% στους τομείς της ζωής και των γενικών ασφαλίσεων αντίστοιχα, δημιουργούν προοπτικές ηγετικής θέσης στην ασφαλιστική αγορά.

Η νέα διοίκηση θέτει ως προτεραιότητες τη συνεργασία με το προσωπικό, την αντιμετώπιση χρόνιων θεμάτων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, και την αξιοποίηση του ομίλου Eurobank για την απόκτηση τεχνογνωσίας. Η επιτυχής πρόσφατη έκδοση ομολόγου από την Ελληνική Τράπεζα με ιστορικά χαμηλά επιτόκια αναδεικνύει την καλή κατάσταση και τις προοπτικές της τράπεζας για το μέλλον.

Πηγή: kathimerini.gr