Ετοιμάζεται η Metlen για είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέχρι το τέλος του έτους
Η αίτηση της Metlen για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να υποβληθεί έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Ευάγγελο Μυτιληναίο. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, στην εκπομπή The Pulse, ανέφερε πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η υποβολή της αίτησης θα γίνει πριν από την εκπνοή του 2023, με την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε τις προοπτικές ανάπτυξης της Metlen, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη διπλασιάσει τα μεγέθη της την τελευταία περίοδο, κυρίως μέσω οργανικής ανάπτυξης. Σκοπός της είναι να συνεχίσει και στο μέλλον, τόσο μέσω εσωτερικής ανάπτυξης όσο και μέσω εξαγορών. Όπως ανέφερε, η Metlen εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά με τις τιμές της ενέργειας, σημείωσε ότι παραμένουν υψηλές εδώ και πάνω από τρία χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2021. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, αυτό αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς υπάρχει αρκετή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές δίχως τις απαραίτητες επενδύσεις στα δίκτυα, επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του Ντράγκι για την ενέργεια, υπογράμμισε ότι οι προτεινόμενες λύσεις είναι σπουδαίες για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Ε.Ε. δεν είναι έτοιμη να τις εφαρμόσει, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε πολιτική ένωση. Κατέληξε ότι οι προτάσεις αυτές είναι ανεφάρμοστες ή θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να πραγματοποιηθούν, εκφράζοντας αμφιβολίες για την υλοποίησή τους.

Πηγή: kathimerini.gr