Ξεκινά η Δωρεάν Ψηφιακή Εκπαίδευση για τους Μαθητές της Γ Λυκείου

Σήμερα Δευτέρα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Ψηφιακό Φροντιστήριο του Υπουργείου Παιδείας, μιας πρωτοβουλίας που ξεκινά στις 4 το απόγευμα. Το φροντιστήριο προσφέρει δωρεάν ζωντανά μαθήματα για όλους τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καλύπτοντας όλες τις κατευθύνσεις και τα ειδικά μαθήματα.

Η πλατφόρμα, διαθέσιμη στην ιστοσελίδα digitalschool.gov.gr, έχει ήδη υποστηρίξει τους μαθητές του Γυμνασίου με ψηφιακό υλικό στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στόχος είναι η συμπλήρωση της διδασκαλίας στα λύκεια παρά η αντικατάστασή της, ώστε οι μαθητές να κατανοούν καλύτερα την ύλη ή να καλύπτουν κενά στη διδασκαλία τους.

Περίπου 100 καθηγητές θα αναλάβουν τη διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένων και 10 μαθημάτων της Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις μαθησιακές διαδικασίες και να έχουν πρόσβαση σε όλη τη διδακτέα ύλη σε ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σταδιακά μέχρι το 2025 θα προστεθούν στην πλατφόρμα 2.500 βίντεο που θα καλύπτουν πλήρως τη διδακτέα ύλη από την Ε’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου. Ωστόσο, η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει κριτικές. Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης έχει εκφράσει ανησυχίες για την ενδεχόμενη υποβάθμιση της Γ’ Λυκείου και ζητά να συνυπολογίζονται οι βαθμοί όλων των τάξεων του Λυκείου στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ψηφιακή πλατφόρμα αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στη μαθησιακή εμπειρία των μαθητών, προσφέροντας τους εργαλεία για τη βελτίωση της εκπαίδευσής τους. Η συμμετοχή περίπου 120.000 μαθητών αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Πηγή: kathimerini.gr