Μυθιστορίες ΙΙ Ο κόσμος της τέχνης και οι αφηγήσεις που συνδέουν μύθους και ιστορίες

Οργανική συνέχεια της έκθεσης που άνοιξε τον Μάιο στον χώρο της Citronne Gallery στον Πόρο, η «Μυθιστορία ΙΙ» έχει εγκαινιαστεί στην αθηναϊκή γκαλερί και θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου.

Οι δύο εκθέσεις, «Μυθιστορίες Ι και ΙΙ», λειτουργούν ως ενιαίες ενότητες, επικοινωνώντας μεταξύ τους. Ο όρος Μυθιστορία, που προέρχεται από επιστημονικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά πλαίσια, απεικονίζει τη σύνθεση του φανταστικού και του πραγματικού, του φυσικού και του υπερφυσικού, καθώς και τις σχέσεις ανάμεσα στην ορθολογική αφήγηση και το παραλογικό παραμύθι.

Στην έκθεση συμμετέχουν εννέα καλλιτέχνες: Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Λυδία Δεληκούρα, Ιάσονας Καμπάνης, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Αλέκος Κυραρίνης, Τάσος Μαντζαβίνος, Πέτρος Μώρης, Νίκος Ποδιάς και Νάνα Σαχίνη. Σκοπός τους είναι να συνθέσουν μια συλλογική οπτική γύρω από τις έννοιες του Μύθου και της Ιστορίας, προβάλλοντας τόσο την ατομική όσο και τη κοινή προσέγγιση στο θέμα.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διευρύνουν τη θεματική τους, είτε μέσω νέων έργων που δημιουργήθηκαν ad hoc, είτε επαναπροσδιορίζοντας προηγούμενα έργα τους. Έτσι οι Μυθιστορίες εκτυλίσσονται διαδοχικά από έργο σε έργο, συνθέτοντας ένα λειτουργικό σύνολο, με διακριτή την αφηγηματική ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη.

Citronne Gallery – Αθήνα (Πατριάρχου Ιωακείμ 19), έως τις 26 Οκτωβρίου. Επιμέλεια: Τατιάνα Σπινάρη.

Πηγή: kathimerini.gr