Η νέα πρόκληση των Μπακς καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράφει επέκταση συμβολαίου
Η προσθήκη του Ντέιμιεν Λίλαρντ στο ρόστερ των Μπακς έχει δημιουργήσει προσδοκίες, αλλά το Μιλγουόκι αντί να φαίνεται ως φαβορί για την κορυφή της Ανατολής, δείχνει να χάνει έδαφος. Οι περσινοί πρωταθλητές Σέλτικς είναι οι ομάδες που όλοι θέλουν να νικήσουν, ενώ οι Νικς και Σίξερς ενισχύθηκαν σημαντικά, καθιστώντας πιο δύσκολη την πορεία των Μπακς. Αν και ο Λίλαρντ είχε μια εντυπωσιακή πορεία στην πρώτη του χρονιά στο Μιλγουόκι με μέσο όρο 24,3 πόντων, τα στατιστικά του έχουν υποχωρήσει και η άμυνα παραμένει προβληματική.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ομάδας, είχε πέρσι εκπληκτικά στατιστικά, ολοκληρώνοντας τη ρέγκιουλαρ σίζον με 30+ πόντους και 60%+ στα σουτ εντός πεδιάς, κάτι που τον καθιστά μοναδικό στο ΝΒΑ. Έκανε 31,5 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6,4 ασίστ κατά μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του απόδοση. Παρά τις ατυχίες και τον τραυματισμό του στους περσινούς Playoffs, η προσδοκία είναι ότι η συνύπαρξή του με τον Λίλαρντ θα αποδώσει καρπούς, αν και απαιτείται και βελτίωση στην άμυνα.

Η ομάδα έχει αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, και παρά τις 49 νίκες στην περσινή κανονική περίοδο, οι αναγκαίες ενισχύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Η προσθήκη παικτών, όπως οι Τόριν Πρινς και Γκάρι Τρεντ τζούνιορ, δεν φαίνεται να έχει επιφέρει την απαιτούμενη αλλαγή στην άμυνα, η οποία συνεχίζει να είναι ανασταλτική.

Το Μιλγουόκι γνωρίζει ότι για να επιστρέψει στην κορυφή, θα χρειαστεί υγεία από τον Αντετοκούνμπο και καλύτερη συνολική απόδοση από τους συμπαίκτες του. Η πίεση είναι υψηλή και οι προκλήσεις πολλές, με την ομάδα να ελπίζει σε βελτίωση που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν τους ισχυρούς αντιπάλους στην Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντετοκούνμπο, που πρόσφατα υπέγραψε πρόωρη επέκταση συμβολαίου με τους Μπακς για 186 εκατομμύρια δολάρια, έχει διασφαλίσει το μέλλον του στην ομάδα, παρά τις προκλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr