Σημαντικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Αθήνα αυτή την Εβδομάδα

Η μπάντα από τη Σουηδία «Viagra Boys» και ο ράπερ Γιανγκ Λιν θα εμφανιστούν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Plisskën Festival. Η συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στην Πειραιώς 260, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία με πρωτοποριακούς ήχους. Στη σκηνή θα συμμετάσχουν επίσης το ντουέτο 2manydjs και το μουσικό σύνολο Slift.

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Ένα λιμάνι στην έρημο» στην γκαλερί Σκουφά. Εμπνευσμένος από μια ορφική επιγραφή, δημιούργησε εικόνες μιας φανταστικής καθημερινότητας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. και Τρίτη – Πέμπτη από 10 π.μ. έως 9 μ.μ., Σκουφά 4.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, θα παρουσιαστεί το μουσικό θέαμα «Piaf! The Show», σε σκηνοθεσία Γκιλ Μαρσάλα. Η Ναταλί Λερμίτ θα ερμηνεύσει τα κλασικά τραγούδια της θρυλικής Γαλλίδας ντίβας στις 9 μ.μ.

Στην γκαλερί Gagosian εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του Χένρι Μουρ με τίτλο «Henri Moore and Greece», που περιλαμβάνει έργα του που αποδεικνύουν την αγάπη του για την αρχαία ελληνική τέχνη. Η έκθεση είναι ανοιχτή από Τρίτη έως Σάββατο 11 π.μ. – 7 μ.μ. και Πέμπτη 11 π.μ. – 8 μ.μ., Αναπήρων Πολέμου 22.

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Γαλάνη και σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 9 μ.μ.

Πηγή: kathimerini.gr