Καλλιτεχνικές Προτάσεις για Μια Μοναδική Βραδιά στην Αθήνα

Η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, ύστερα από ένα γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα και την περιφέρεια, για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ, «Κάτι καίγεται». Η παράσταση έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και θα αρχίσει στις 9 μ.μ.

Στη νέα ομαδική έκθεση «Τρωάδες: Πάλη στα ερείπια», που γίνεται στο Κέντρο Μιχάλης Κακογιάννης, συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες με στόχο να αναδείξουν τη σύνδεση της αρχαίας τραγωδίας με τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, χρησιμοποιώντας κόμικς. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από 8 μ.μ. έως 10 μ.μ.

Συνεχίζεται η έκθεση «Δημοκρατία» στην Εθνική Πινακοθήκη, επιμέλεια Συραγώς Τσιάρα, που αναλύει τη συσχέτιση τέχνης και πολιτικής ιστορίας στη νότια Ευρώπη. Εστιάζει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, εξετάζοντας την πολιτική κατάσταση της εποχής. Η έκθεση είναι διαθέσιμη για το κοινό στη διεύθυνση Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 50.

Ο Νορβηγός συγγραφέας Ρολφ Αλμε παρουσιάζει το έργο «Caligula 2.0» στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας «Theatre of the no». Η παράσταση ανανεώνει τη μορφή του Καλιγούλα και σχολιάζει τη σύγχρονη κατάσταση που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ. στη διεύθυνση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3.

Η θεατρική παράσταση «Οι Παίχτες» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, αναβιώνει στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά. Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων sold out παραστάσεων, συνεχίζουν την περιοδεία τους, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Νιάρο, Ηλία Μουλά και Θανάση Δήμου. Η παράσταση αρχίζει στις 9 μ.μ., Πειραιώς 52.

Πηγή: kathimerini.gr