Το τρίτο Φεστιβάλ Formula Student ανοίγει τις πύλες του στη Γλυφάδα

Το 3ο Formula Student Festival ανοίγει τις πύλες του το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (28-29/9) στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου στη Γλυφάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Γλυφάδας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και της Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η εκδήλωση, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό μετά από τις επιτυχείς διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, φιλοδοξεί να αναδείξει τη δουλειά των πολυτεχνικών σχολών της χώρας. Οι ομάδες αυτές έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει μονοθέσια οχήματα που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις και στον παγκόσμιο θεσμό «Formula Student», όπου έχουν διακριθεί επανειλημμένα.

Το περιοδικό Car and Driver, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει τη διημερίδα με τη συμμετοχή όλων των Πολυτεχνικών σχολών, για τρίτη χρονιά. Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των ομάδων να παρουσιάσουν τα έργα τους και να συνομιλήσουν με το κοινό, καθώς και με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες του τομέα.

Η επίδειξη των μονοθεσίων στο ελληνικό κοινό και η διαδραστικότητα με τους φοιτητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά.

Πηγή: kathimerini.gr