Το Ταλέντο του Κωνσταντίνου Καρέτσα: Η Ελπίδα του Βελγικού και Ελληνικού Ποδοσφαίρου

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας γεννήθηκε στο Βέλγιο στις 19 Νοεμβρίου 2007 από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του, Βάιος, είχε διαδραματίσει ρόλο στην ανακάλυψη του γιου του, καθώς εντόπισε νωρίς το ταλέντο του. Από ηλικία τεσσάρων ετών, ο Βάιος προπονούσε τον Κωνσταντίνο, ο οποίος ακολουθούσε πάντα τη μπάλα. Σε ηλικία 7 ετών, ο Καρέτσας εντάχθηκε σε μια τοπική ομάδα, αλλά ο πατέρας του διαφώνησε με τον προπονητή που δεν εστίαζε στην τεχνική. Έτσι, ανέλαβε ο ίδιος την ομάδα και ο νεαρός Καρέτσας σημείωσε περισσότερα από 200 γκολ σε μια χρονιά, γεγονός που τράβηξε την προσοχή της Γκενκ, την οποία υποστήριζε η οικογένεια του.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα στο παιχνίδι του. Ο Καρέτσας θεωρείται ένα από τα πιο υποσχόμενα ονόματα του βελγικού ποδοσφαίρου, με τον 18χρονο Αρτούρ Βερμίρεν να είναι ο μοναδικός του ανταγωνιστής στην κατηγορία του. Η οικογένειά του διατηρεί πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες πως θα επιλέξει την εθνική ομάδα της χώρας, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Η εμπειρία του στην Αντερλεχτ ήταν καθοριστική για τον Καρέτσα, καθώς, αν και αρχικά δεν είχε πολλές συμμετοχές, ανέδειξε τελικά το ταλέντο του, με αποτέλεσμα να κληθεί στις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, απέσπασε προτάσεις από σπουδαία κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Σίτυ και η Μίλαν, αλλά ο πατέρας του προτίμησε να αφήσει τον γιο του κοντά στην οικογένεια, επιλέγοντας την Γκενκ.

Το ταλέντο του Καρέτσα έγινε αμέσως φανερό. Το ντεμπούτο του στη Β ομάδα της Γκενκ ήταν εντυπωσιακό, καθώς σε ηλικία 15 ετών άφησε τη σφραγίδα του με ασίστ στο ντεμπούτο του. Ξεπέρασε το ρεκόρ του νεότερου ηλικία ποδοσφαιριστή στις επαγγελματικές κατηγορίες του Βελγίου, σημειώνοντας γκολ και κερδίζοντας τη φήμη του ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία.

Σημαντική διάσταση στην προσωπική του ζωή είναι οι ποδοσφαιρικές προτιμήσεις. Ο πατέρας του είναι φανατικός του ΠΑΟΚ, ενώ η μητέρα του υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό. Αυτή η “μάχη” μεταξύ των δύο ομάδων δημιούργησε πολλές άβολες στιγμές για τον Κωνσταντίνο, καθώς εξέφρασε την προτίμησή του για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την πλευρά της μητέρας του.

Πρόσφατα, συμμετείχε σε φιλικό αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ, γεγονός που του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση, δηλώνοντας πως πάντα τον παρακολουθεί. Η γλώσσα που μιλάει είναι επίσης ένα θέμα που τον απασχολεί, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει μέν μείνει σε διάφορες χώρες και η καθημερινότητά του περιλαμβάνει σπουδές και ποδόσφαιρο.

Η οικογένειά του ανησυχεί για το θέμα της αθλητικής του υπηκοότητας, καθώς έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου, αλλά με την ελπίδα ότι αργότερα θα μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Αν και το Βέλγιο προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες, η Ελλάδα παραμένει η χώρα των γονιών του και του είναι πολύ αγαπητή.

«Πραγματικά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα», δηλώνει ο Κωνσταντίνος, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Περιγράφει τα συναισθήματά του για την Ελλάδα, τη γλώσσα, τη κουλτούρα, και τη σημασία της καταγωγής του. Οι αποφάσεις αυτές είναι περίπλοκες, αλλά οι δυνάμεις που τον ένωσαν με την Ελλάδα παραμένουν ισχυρές.

Πηγή: kathimerini.gr