Τετέ και Παναθηναϊκός αφιερώνουν τη νίκη τους στον Τζορτζ Μπάλντοκ
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τετέ να είναι ο πρωταγωνιστής, εκτελεστής και σκόρερ της αναμέτρησης. Η νίκη αυτή ήρθε σε μία περίοδο με έντονο ψυχολογικό φορτίο για τους παίκτες, λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, όταν ο Τετέ, ύστερα από καλή πιεστική ενέργεια και κλέψιμο της μπάλας από τον Τζούριτσιτς, έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Αμέσως μετά, ο Τετέ χειροκρότησε δείχνοντας τη φανέλα του Μπάλντοκ, με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Χατζηθεοδωρίδη να απειλεί στο 9′, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 24’ η γρήγορη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ήταν επικίνδυνη, αλλά δεν κατέληξε σε γκολ. Στο 39’ ένα καλό γύρισμα από τον Τζούριτσιτς δεν βρήκε αποδέκτη, ενώ στο 41’ ο Γιούνγκ του ΟΦΗ βρήκε το δοκάρι στην πιο καλή ευκαιρία της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά, με τον τερματοφύλακα Ντραγκόφσκι να είναι σε κέφια και να αποκρούει δύο καλές ατομικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός, παρόλα αυτά, κράτησε τον έλεγχο της μπάλας και συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ, με τον Τετέ να απειλεί ξανά.

Η resistência του ΟΦΗ αυξήθηκε στο τελευταίο μέρος του αγώνα, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού άντεξε, εξασφαλίζοντας τελικά τη νίκη και αφιερώνοντας την στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αθανάσιος Τζήλος, ενώ οι κίτρινες κάρτες μοιράστηκαν σε παίκτες και των δύο ομάδων. Οι συνθέσεις των ομάδων υπό την καθοδήγηση των Μίλαν Ράσταβατς και Ντιέγκο Αλόνσο συμπλήρωσαν μια ανταγωνιστική αναμέτρηση στη Λίγκα.

Πηγή: kathimerini.gr