Πρώτη Υποδοχή για τα Ντέρμπι της Super League 1: Αναμένοντας την 6η Αγωνιστική
Η 6η αγωνιστική της Super League 1, που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική για την πορεία των ομάδων μέχρι και την 11η αγωνιστική, όταν και θα υπάρξει διακοπή λόγω του αγώνα Εθνικής με την Αγγλία. Μεταξύ των σημαντικών αναμετρήσεων, ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, το οποίο θα διεξαχθεί στην “OPAP Arena”. Οι “κιτρινόμαυροι”, έπειτα από την ήττα από την Καλλιθέα, αναζητούν τη νίκη για να ανακάμψουν από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την δύσκολη εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Στο ιατρικό δελτίο της ΑΕΚ υπάρχουν αρκετοί απόντες, αλλά επιστρέφουν σημαντικοί παίκτες.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός, με τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, προσδοκά να συνεχίσει την καλή του πορεία και για τον προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο, η μάχη στο κέντρο θα είναι καθοριστική. Η ομάδα του προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους φιλάθλους της από την περιφέρεια, όπως είχε γίνει και στον αγώνα με τη Λανς.

Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το classico ΠΑΟΚ – Άρης, με τον ΠΑΟΚ να έρχεται από το ματς με τη Γαλατασαράι. Ο Ιβάν Σαββίδης φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, που έχει ενισχυθεί με τον 32χρονο τερματοφύλακα Γίρι Παβλένκα.

Ο Ολυμπιακός, που προσπαθεί να ανακάμψει από τρεις συνεχόμενες ήττες, αναμένεται να αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο Ατρόμητο. Ο σύλλογος προχώρησε σε μεταγραφές, αποκτώντας τον Τούρκο μεσοεπιθετικό Γιουσούφ Γιαζίτσι, ενώ δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ανταμ, ο οποίος προτίμησε την πρόταση της Αλ-Σαντ από το Κατάρ.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τους εξής αγώνες: ΣΗΜΕΡΑ: Βόλος – Καλλιθέα (17.00), Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός (20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ – Παναιτωλικός (17.00), Ολυμπιακός – Ατρόμητος (16.00), ΠΑΟΚ – Άρης (20.30), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21.30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Λαμία – Πανσερραϊκός (20.00). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 13, ΑΕΚ 11, Ολυμπιακός 10, ΟΦΗ 8, Ατρόμητος 8, Άρης 8, Παναθηναϊκός 8, Λαμία 5, Παναιτωλικός 5, Αστέρας Τρ. 5, Καλλιθέα 4, Λεβαδειακός 3, Βόλος 3, Πανσερραϊκός 1.

Πηγή: kathimerini.gr