Ο Ραφαέλ Ναδάλ Ανακοινώνει την Αποχώρησή του από το Τένις Μετά από 22 Τρόπαια Grand Slam
Ο 38χρονος θρύλος του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τον αθλητισμό στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, μετά από 22 τρόπαια Grand Slam. Η τελευταία του εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί με την Ισπανία στο κύπελλο Ντέιβις.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Ναδάλ εξέφρασε ότι η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλά προβλήματα τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει στο επίπεδο που επιθυμούσε. Ευχαρίστησε το κοινό του σε πολλές γλώσσες, αναφέροντας: «Mil gracias a todos, Many thanks to all, Merci beaucoup à tous» και άλλες ευχαριστίες.

Στο ίδιο βίντεο, ο Ναδάλ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του ότι το τελευταίο του τουρνουά θα είναι ο τελικός του Davis Cup, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα του. Ανέφερε πως είχε πρόσφατα μεγάλη χαρά, καθώς ο πρώτος του σημαντικός θρίαμβος ως επαγγελματίας ήταν ο τελικός του Davis Cup το 2004 στη Σεβίλλη.

Η τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο. Ακολούθως, αποσύρθηκε από τα υπόλοιπα τουρνουά λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: kathimerini.gr