Ντέρμπι Τίτλου στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αντιμέτωποι

Το πρώτο ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος διεξάγεται αύριο στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Αυτή η αναμέτρηση σηματοδοτεί την αρχή των παιχνιδιών μεταξύ των κύριων διεκδικητών του τίτλου, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις πρώτες αγωνιστικές για να διευκολύνουν τους «Ευρωπαίους» στην πρόκρισή τους. Αν και δεν θα έχει τίτλο, είναι σαν ένα άτυπο Σούπερ Καπ, καθώς ο περσινός πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον κυπελλούχο.

Η αναμέτρηση δεν είναι σημαντική μόνο επειδή πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει νωρίς επιπτώσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη απωλέσει 5 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Εάν ηττηθεί στη Τούμπα, θα βρεθεί με -8 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και πιθανώς τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει πιο εύκολα εμπόδια με τον Παναιτωλικό. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θετικό αποτέλεσμα για να μην υποχωρήσουν δραματικά στη βαθμολογία.

Η ήττα θα τους βρει από πολύ νωρίς σε χαμηλό βαθμολογικό σημείο, άρα οι «πράσινοι» χρειάζονται να εμφανιστούν δυνατοί.

Από την πλευρά τους, οι άλλες ομάδες αυτής της αγωνιστικής φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί απέναντι στον Παναιτωλικό και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Βόλο, προσβλέποντας σε μία ασφαλή νίκη. Σε έναν αγώνα που αναμένεται αμφίρροπος, ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Άρη στην Ηράκλειο, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή έξοδο. Οι Αστέρας AKTOR και Ατρόμητος θα αγωνιστούν επίσης απόψε στην Τρίπολη, με την προσδοκία να διεκδικήσουν την 4άδα για τα πλέι οφ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει: ΣΑΒΒΑΤΟ: 18.00 Λαμία – Καλλιθέα, 20.00 Αστέρας – Ατρόμητος. ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.30 Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός, 18.30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, 20.30 ΟΦΗ – Άρης, 20.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. ΔΕΥΤΕΡΑ: 20.00 ΑΕΚ – Βόλος. Αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία έχει ως εξής (μετά από 3 αγώνες): Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 7, Άρης 5, Αστέρας AKTOR 4, Παναθηναϊκός 4, ΟΦΗ 4, Λαμία 4, Παναιτωλικός 3, Βόλος 3, Ατρόμητος 2, Καλλιθέα 2, Λεβαδειακός 1, Πανσερραϊκός 0.

Πηγή: kathimerini.gr