Κλοντ Μακελελέ ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης

Γέμισε προσδοκίες η αρκαδική ομάδα με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον Κλοντ Μακελελέ, τον διάσημο Γάλλο πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή. Αφού έφτασε στην Τρίπολη, η διοίκηση του Αστέρα γνωστοποίησε ότι ο 51χρονος θα υπογράψει για 1+1 χρόνια, ηγετώντας την ομάδα με τη βοήθεια των Νάιτζελ Γκιμπς και Ράφαελ Φεβρ.

Το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Κλοντ Μακελελέ, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1973 στην Κινσάσα του Ζαΐρ. Διαθέτει πλούσια εμπειρία και σημαντικούς τίτλους από την καριέρα του, που περιλαμβάνει διακρίσεις στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η θητεία του Μακελελέ ως προπονητή περιλαμβάνει θέσεις σε ομάδες όπως η γαλλική Bastia και η βελγική Eupen, όπου είχε δύο χρόνια παρουσία. Στη διάρκεια της καριέρας του, υπηρέτησε και ως βοηθός προπονητών στην Paris Saint-Germain και στην Swansea, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν στελέχη στις Ακαδημίες της Chelsea, προσφέροντας έτσι πλούσιο βιογραφικό.

Ως ποδοσφαιριστής, διακρίθηκε με την Εθνική Γαλλίας και κατέγραψε συμμετοχές σε δύο Euro και δύο Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων φτάνοντας στον τελικό του 2006. Το επαγγελματικό του ταξίδι περιλαμβάνει εμβληματικές ομάδες, όπως οι Nantes, Marseille, Real Madrid, Chelsea, και Paris Saint-Germain, με σημαντικές κατακτήσεις τίτλων. Ανάμεσα τους είναι το Champions League του 2002 με τη Ρεάλ, αλλά και δύο πρωταθλήματα Premier League με την Chelsea.

Η ομάδα καλωσορίζει επίσης τους συνεργάτες του Μακελελέ, τον Νάιτζελ Γκιμπς, που έχει μακρά πορεία στην Watford, και τον Ράφαελ Φεβρ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες, αυξάνοντας την ποιότητα του τεχνικού επιτελείου του Αστέρα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης ανακοινώνει τον Μακελελέ ως νέο προπονητή και εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του θέση, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας του στην ομάδα.

Πηγή: kathimerini.gr