Η πορεία ελπίδας και υποστήριξης για τον Τζο Τόμσον στο Μάντσεστερ
Το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες οπαδοί και φίλοι του Τζο Τόμσον συμμετείχαν σε μια πορεία στο Μάντσεστερ με τίτλο «Walk with me for JT». Ο Τζο, πρώην επιθετικός, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ο καρκίνος του είχε επιστρέψει για τρίτη φορά και ξεκίνησε αυτήν την πρωτοβουλία για να συγκεντρώσει χρήματα για την περαιτέρω θεραπεία του και για πρωτοποριακές εξετάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις μελλοντικές γενιές. Η διαδρομή από το Ολντ Τράφορντ στο Ρότσντεϊλ περνούσε από γήπεδα όπως το Salford City και το Oldham Athletic.

Η κεφαλαιώδης στιγμή της πορείας ήταν όταν ο Τζο έφτασε στον τερματισμό και ακούστηκε το σύνθημα «υπάρχει μόνο ένας Τζο Τόμσον». Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και πρώην αστέρες της Premier League, όπως οι Τζόλεον Λέσκοτ και Κρις Κίρκλαντ, καθώς και ο πρώην επιθετικός Φρέιζερ Κάμπελ.

Ο Τόμσον, που άρχισε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Ακαδημία της Μάντσεστερ, έχει βιώσει πολλές προκλήσεις στην προσωπική του ζωή. Η ζωή του άλλαξε ριζικά το 2012, όταν διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin. Ακολούθησε δύσκολη χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, αλλά το 2018, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και έγινε ήρωας μετά το γκολ που έσωσε την ομάδα του από τον υποβιβασμό.

Ο καρκίνος, ωστόσο, δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, επέστρεψε με περισσότερη ένταση. Αυτήν τη φορά, διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin σταδίου 4. Αφού η χημειοθεραπεία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο Τόμσον επέλεξε να εξερευνήσει άλλες εναλλακτικές θεραπείες. Εξεγείρει και συναισθήματα για την κληρονομιά του, ελπίζοντας να δημιουργήσει ένα κέντρο ευεξίας για όσους παλεύουν με τον καρκίνο.

Η πορεία «Walk with me for JT» διοργανώθηκε με συνδρομή του πρώην συμπαίκτη του στο Ρότσντεϊλ, Στίβεν Ντάρμπι, ο οποίος ζει με τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Ο Τόμσον δήλωσε ότι η υποστήριξη που έλαβε ήταν απίστευτη, ακόμα και όταν αντιμετώπισε δυσκολίες στην πρόσβαση σε ειδικούς γιατρών.

Παρά τις προκλήσεις, ο Τζο δεν επαναπαύτηκε. Στόχος του είναι να συνεχίσει να κάνει τη διαφορά και να στηρίξει άλλους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Η ζωή του, γεμάτη αγώνες και αντιξοότητες, έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς, αποδεικνύοντας ότι ό,τι δεν σε λυγίζει σε κάνει πιο δυνατό.

Πηγή: kathimerini.gr