Η ποδοσφαιρική πορεία του Ανχελο Ενρίκεζ και οι σημαντικοί σταθμοί της καριέρας του

Ο Χιλιανός Ανχελο Ενρίκεζ υπέγραψε με τη Λαμία στις 6 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας την ανακοίνωση της μεταγραφής του με το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στην Καλλιθέα. Η έλευση ενός παίκτη παρά την αθόρυβη πορεία του, σίγουρα προκάλεσε ενδιαφέρον, καθώς είναι γνωστός για την ικανότητά του ως επιθετικός με μεγάλη σωματική διάπλαση και ικανότητες στο παιχνίδι. Πριν από 12 χρόνια, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό, περιγράφοντας τον 18χρονο Eνρίκεζ ως παίκτη που ταιριάζει στην Γιουνάιτεντ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη φανέλα του γράφτηκε το όνομά του στα ελληνικά «ΕΝΡΙΚΕΖ», κάτι που είχε κάνει και όταν αγωνιζόταν στη Ρωσία, για να δείξει τον σεβασμό του προς τις χώρες που τον φιλοξενούν. Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός του, Σέζαρ, είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα το 2008, γεγονός που του έχει δώσει επιπλέον κίνητρα να σεβαστεί τη χώρα μας.

Η καριέρα του Ενρίκεζ είχε πολλές ανατροπές. Το 2012, η Γιουνάιτεντ τον απέκτησε όταν ο Φέργκιουσον τον είχε στο στόχαστρο ως το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της θητείας του. Ο Ενρίκεζ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα και παρά τις προσδοκίες, η καριέρα του αναπτυσσόταν αλλού, με δανεισμούς σε άλλες ομάδες λόγω του ανταγωνισμού.

Στη Γουίγκαν, όπου μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2013, ο Ενρίκεζ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας, αν και δεν συμμετείχε στον τελικό. Στις επόμενες χρονιές, παρά τις υψηλές προσδοκίες, δεν καθόρισε τη μοίρα της ομάδας, λόγω της έλλειψης χρόνου συμμετοχής. Το δανεισμό του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποδείχθηκε καθοριστικός, καθώς εκεί κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, βγαίνοντας δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Με την εθνική Χιλής συμμετείχε στο Copa America, έχοντας κρίσιμες συμμετοχές και ασίστ. Στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, σημειώνοντας 51 γκολ και αποκομίζοντας σημαντικές διακρίσεις, πριν αρχίσουν οι προκλήσεις στην καριέρα του. Στα 30 του, θα προσπαθήσει να αποδείξει τις ικανότητές του στην ελληνική Super League.

Πηγή: kathimerini.gr