Η κυβέρνηση δρομολογεί την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό για τη δημιουργία σύγχρονου γηπέδου

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοβουλίες για την παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Ολυμπιακό, με σκοπό να αποκτήσει η ομάδα το δικό της «σπίτι», όπως ήδη έχει συμβεί με τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ. Σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι όροι που θα επιτρέψουν μια τέτοια συμφωνία.

Η ανακαίνιση του ΣΕΦ αποτελεί τον στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα αποκλειστικά μπασκετικό γήπεδο. Η συνολική χωρητικότητα αναμένεται να φτάσει τις 16.000 θέσεις, ενώ οι πραγματοποιήσεις εργασιών θα απαιτήσουν περίπου δύο χρόνια και κόστος που θα κυμανθεί από 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.

Τις λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας σκοπεύουν να διευκρινίσουν και σε επόμενες συναντήσεις, παρόντες των οποίων ήταν και υπουργοί όπως ο Α. Σκέρτσος και ο Γ. Βρούτσης.

Στο μεταξύ, οι αθλητικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού συνεχίζονται με προβλήματα, καθώς μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ προέκυψε και ο τραυματισμός του Σακίλ Μακίσικ, που αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ της Ρόδου.

Πηγή: kathimerini.gr