Η Ιστορία του Αντουάν Σεμένιο: Από τις Απορρίψεις στην Δόξα της Premier League
Κάθε φορά πριν από την αναμέτρηση στο «Vitality Stadium», οι περισσότεροι παίκτες της Μπόρνμουθ πηγαίνουν στα αποδυτήρια τους, αλλά όχι ο Αντουάν Σεμένιο. Αυτός προτιμά να συναντά τον πάστορα Ιωάννη, έναν κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας, για να προσευχηθεί μαζί του πριν από την έναρξη. «Πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, είχα επικοινωνήσει μαζί του, ζητώντας του να προσεύχομαι περισσότερο πριν από τους αγώνες. Μου πρότεινε να τον συναντήσω στον πάγκο και να προσευχηθούμε γρήγορα», δήλωσε ο Σεμένιο, που είναι ευσεβής χριστιανός.

Η πορεία του Σεμένιο δεν ήταν πάντα εύκολη. Γεννημένος στο νότιο Λονδίνο από γονείς που μετανάστευσαν από τη Γκάνα, αντιμετώπισε πολλές απορρίψεις σε δοκιμές με συλλόγους όπως η Άρσεναλ και η Τότεναμ. «Δεν νομίζω ότι θα είχα φτάσει εδώ χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Είμαι ευγνώμον», λέει ο 24χρονος επιθετικός. Αφού απορρίφθηκε από την Κρίσταλ Πάλας, εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο μέχρι που οι θείοι του τον ενθάρρυναν να συμμετάσχει σε μια ανοιχτή δοκιμή.

Ο Σεμένιο κατάφερε να ξεκινήσει ξανά την καριέρα του από την αθλητική ακαδημία Wiltshire, όπου πέτυχε 50 γκολ στην πρώτη του χρονιά. Αυτός ο επιτυχής συνδυασμός των ικανοτήτων του δεν πέρασε απαρατήρητος και η Μπρίστολ Σίτι του προσέφερε συμβόλαιο το 2017. Με σκληρή δουλειά και δανεισμούς σε άλλες ομάδες, μεταμορφώθηκε σε έναν βασικό παίκτη. Ακολούθησε η κλήση του στην εθνική Γκάνας και η μεταγραφή στην Μπόρνμουθ το 2023.

Η παρουσία του στην Μπόρνμουθ είναι εντυπωσιακή, καθώς σκόραρε σημαντικά γκολ και βοήθησε την ομάδα να αποκομίσει βαθμούς στην Premier League. Η ικανότητά του να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια καθιστά τις επιθέσεις του ακόμη πιο απρόβλεπτες. «Πολλοί νομίζουν ότι είμαι αριστεροπόδαρος, αλλά είμαι δεξιοπόδαρος», αναφέρει γελώντας για τις παρανοήσεις του στυλ παιχνιδιού του.

Ο προπονητής Αντόνι Ιραόλα τον ενθαρρύνει να επιμένει στο παιχνίδι του και να προχωράει δυναμικά στο γήπεδο. Ο Σεμένιο προσπαθεί να κρατήσει την εστίασή του στο παιχνίδι του, ενώ δεν αποφεύγει να αναφέρει τον στόχο του να αποτελεί πρότυπο για νέους παίκτες που διψούν για επιτυχία. «Αν γνωρίζεις τις ικανότητές σου και πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις στην κορυφή, κάνε το», είναι το μήνυμα του, θέλοντας να εμπνεύσει και τους άλλους να επιμείνουν.

Μετά από μια δύσκολη πορεία γεμάτη απορρίψεις, ο Σεμένιο είναι πλέον αποφασισμένος να καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία, ανταγωνιζόμενος τον εαυτό του και δίνοντας το καλύτερο για την ομάδα του. Η πίστη του, ταλέντο και η σκληρή δουλειά τον οδήγησαν στην επιτυχία, και ελπίζει να ενθαρρύνει άλλους νέους παίκτες να κάνουν το ίδιο.

Πηγή: kathimerini.gr