Η Ιστορία της Πρώτης Παρουσίας του Μπρόνι Τζέιμς στο ΝΒΑ Σε Σχέση με τον Πατέρα Του ΛεΜπρον
Ο Μπρόνι Τζέιμς, ο γιος του διάσημου ΛεΜπρόν Τζέιμς, ζει ένα σενάριο που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για 20α γενέθλια: χωρίς λαμπερό πάρτι, τούρτες και φίλους, απολαμβάνει μια απλή γιορτή στην αίθουσα συσκέψεων των Λέικερς. Η ημέρα αυτή συνδέεται άρρηκτα με τη πρεμιέρα του στο ΝΒΑ, όπου έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο με τον πατέρα του.

Πριν από περίπου 15 μήνες, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, έπαθε καρδιακή ανακοπή. Αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση για ένα συγγενές καρδιολογικό πρόβλημα και πέρασε την αποκατάσταση, επιστρέφει στην αγαπημένη του δραστηριότητα, το μπάσκετ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, αυτή η εμπειρία άλλαξε την αντίληψη όλων για εκείνον, καθώς η αρχική προσοχή που του δινόταν εξαιτίας του ονόματος του πατέρα του διαδέχθηκε μια διαρκής πρόκληση για να αποδείξει την αξία του.

Κατά την πρεμιέρα της 22ης σεζόν του ΛεΜπρόν, οι δυο τους βρέθηκαν συνοδευόμενοι από 20.000 φιλάθλους, και εκεί ο πατέρας του έδωσε λίγο συμβουλές πριν αγωνιστεί, λέγοντάς του απλώς να απολαύσει το παιχνίδι. Ακόμη και αν ο Μπρόνι κατάφερε να συμμετάσχει για μόλις 2:41 λεπτά, χωρίς να σκοράρει, η στιγμή ήταν εντυπωσιακή για την ιστορία του ΝΒΑ, καθώς λίγοι έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν παράλληλα με τους γονείς τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες για την ικανότητά του να διακριθεί παραμένουν, καθώς οι στατιστικές του σε γυμνασιακό και κολλεγιακό επίπεδο δεν προδιαθέτουν για έναν εκρηκτικό παίκτη. Παρ’ όλα αυτά, το φορτίο του ονόματος Τζέιμς τον ακολουθεί, και ακόμα κι αν η αποδοχή του παραμένει διχασμένη, ο Μπρόνι έχει την ευκαιρία να δείξει ποιος είναι στο παρκέ, μακριά από την ετικέτα του γιου ενός θρύλου.

Στο τέλος της ημέρας, η ύπαρξη του Μπρόνι Τζέιμς στη Λίγκα υπερβαίνει την πατρική κληρονομιά. Αν και η φήμη του μπορεί να είναι μια εύθραυστη δοκιμασία, η μοναδική εμπειρία του να αγωνίζεται στο πλευρό του πατέρα του αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας και της κληρονομιάς που επιδιώκει να κτίσει για τον εαυτό του. Πηγή: kathimerini.gr