«Η Αντιπαράθεση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που Θα Καθορίσει την Πορεία τους στο Πρωτάθλημα»
Στην επερχόμενη 7η αγωνιστική της Super League 1, το ενδιαφέρον κορυφώνεται ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμη στην αρχή, η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμη, καθώς μετά την ισοπαλία (1-1) στη Βοσνία και τη μέτρια εμφάνιση που την συνόδευσε, η ομάδα βρίσκεται στο -6 από την κορυφή. Είναι απαραίτητο για τους «πράσινους» να επιστρέψουν στις νίκες πριν από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έρχεται από μια πειστική ευρωπαϊκή νίκη με 3-0 επί της Μπράγκα στο Europa League, γεγονός που έχει επιστρέψει την αισιοδοξία στους οπαδούς του. Ο Τσικίνιο πιθανόν θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού, αλλά οι Ιωαννίδης, Τετέ και Αράο αναμένεται ότι θα επανέλθουν στην αρχική 11άδα.

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, επιθυμεί τη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία. Σημαντική είναι και η απόφαση για τον νέο εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ, Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ, ύστερα από την ήττα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιθετική του γραμμή, κάτι που του έχει στοιχίσει. Το εκτός έδρας ματς κόντρα στον Λεβαδειακό φέρνει προσδοκίες για αλλαγή της τύχης στην επίθεση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής περιλαμβάνει σήμερα τα παιχνίδια: Ατρόμητος – Βόλος (18.30), Παναιτωλικός – ΑΕΚ (19.30), Άρης – Λαμία (20.00), και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι: Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (16.00), Καλλιθέα – Αστέρας Τρ. (17.00), Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (20.30), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20.30).

Η βαθμολογία πριν από τις αναμετρήσεις είναι: ΑΕΚ 14, Ολυμπιακός 13, ΠΑΟΚ 13, Άρης 11, Παναιτωλικός 8, Ατρόμητος 8, ΟΦΗ 8, Παναθηναϊκός 8, Αστέρας Τρ. 6, Καλλιθέα 5, Λαμία 5, Λεβαδειακός 4, Πανσερραϊκός 4, Βόλος 4.

Πηγή: kathimerini.gr