Ελπίδες και Προκλήσεις για την Εθνική Ποδοσφαίρου υπό την Καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Η αναμονή για την επόμενη μεγάλη δοκιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με αντίπαλο την Αγγλία στις 10 Οκτωβρίου προκαλεί ενδιαφέρον. Αυτό το παιχνίδι θα αποκαλύψει αν η ΕΠΟ, οι φίλαθλοι και τα Μέσα Ενημέρωσης θα στηρίξουν τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την ομάδα του, όχι μόνο στην περίπτωση ενός θετικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Στις ήττες χρειάζεται συμπαράσταση και αναγνώριση της πορείας που προσπαθεί να ακολουθήσει η ομάδα.

Την παρούσα φάση, αυτό που απαιτείται είναι ανάλυση των πρώτων επιδόσεων της ομάδας και εύρεση τρόπων βελτίωσης. Ποιες αλλαγές και προσθήκες χρειάζονται στο ρόστερ και ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να ενισχυθεί η ομάδα;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιουργεί ένα αίσθημα αξιοκρατίας, καθώς φαίνεται ότι οι επιλογές του βασίζονται αποκλειστικά σε αγωνιστικά κριτήρια, αποφεύγοντας κάθε είδους συλλογικές προτιμήσεις ή πιέσεις από μάνατζερ. Η συνύπαρξη παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό παρέχει στην ομάδα την ευκαιρία να εργάζεται μακριά από την τοξικότητα που υπάρχει στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αυτή τη θετική αλλαγή θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα αθλητικά ΜΜΕ, καθώς ορισμένα αυτὰ συνεχίζουν να αξιολογούν τους διεθνείς με οπαδικά κριτήρια. Η επιμονή σε αυτές τις διαδικασίες κριτικής μπορεί να καταστήσει επικίνδυνη την κατάσταση για τις επιτυχίες της «γαλανόλευκης».

Χρειάζεται προσοχή και μέτρο, αποφεύγοντας τους διθυράμβους, καθώς είναι νωρίς να κρίνουμε την πορεία της ομάδας. Ο Σέρβος προπονητής έχει δείξει ότι εκτιμά τη μετριοφροσύνη και την αυτοσυγκράτηση, στοιχεία απαραίτητα για τη σταθερή εξέλιξη της ομάδας.

Πηγή: kathimerini.gr