Απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό σε αγώνα με τον Λεβαδειακό
Αναπάντεχη απώλεια βαθμών υπήρξε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με δύο γκολ, τελικά ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, με τον Τσικίνιο να σκοράρει στο 4’, έπειτα από συνεργασία του με τον Ιβάν Κάρμο. Αρχικά το γκολ του Πορτογάλου μέσου ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά το VAR επιβεβαίωσε την ορθότητα του. Στο 21’ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι, μετά από χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο οι επιστροφές του Λεβαδειακού άλλαξαν την πορεία του αγώνα.

Η ομάδα από τη Βοιωτία αντέδρασε και με δύο γκολ στo τέλος του πρώτου αλλά και κατά την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αλέν Όζμπολτ μείωσε στο 45’+1’ από το πέναλτι που κέρδισε ο Ζίνι, εισάγοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στην συνέχεια, ο Γιάννης Γιαννιώτας ισοφάρισε στο 57’ με κεφαλιά, «παγώνοντας» την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά εκτός από ευκαιρίες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι, ο Λεβαδειακός πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, αποσπώντας θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 1993.

Η επιτυχία της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου είναι σημαντική, αφού κράτησαν τον Ολυμπιακό μακριά από την κορυφή της κατάταξης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κανένα τρίποντο. Κυρίως, η αναμέτρηση αποδείχθηκε μια πρόκληση για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ετοιμάζονται τώρα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάλμε στο UEFA Europa League.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη, με αρκετές κίτρινες κάρτες να μοιράζονται στους παίκτες και των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (73’ Κοστίνια), Ελ Κααμπί, Έσε (73’ Γκαρθία), Τσικίνιο (62’ Ανδρούτσος), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (62’ Κωστούλας), Μασούρας (85’ Γιάρεμτσουκ), Μουζακίτης, Ντόη.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Λαμαράνα, Παπαδόπουλος (35’ Κάτρης), Πλέγας (35’ Ζίνι), Μορέιρα, Τσοκάι, Λιάγκας, Πεντρόζο, Γιαννιώτας (62’ Ρόμο), Τσάπρας, Όζμπολτ (78’ Βήχος).

Πηγή: kathimerini.gr