Ανασκόπηση της Μεταγραφικής Περιόδου και οι Σημαντικότερες Κινήσεις των Ελληνικών Ομάδων

Η φετινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις, καθώς οι ομάδες έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε την περίοδο αποκτώντας τον Ντέγιαν Λόβρεν ως ελεύθερο από τη Λιόν, ενώ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον δανεισμό του Φοφανά από την Τσέλσι παρά την κοντινή συμφωνία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ομάδες φέτος επένδυσαν συνολικά 51 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, ποσό που αποκλείει τις ανανεώσεις συμβολαίων αλλά και τις μεταγραφές ελεύθερων παικτών. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής των μεταγραφών, δαπανώντας περίπου 20 εκατ. ευρώ, με τη μεγαλύτερη μεταγραφή να είναι αυτή του Τετέ, για την οποία δόθηκαν 7,25 εκατ. ευρώ στη Γαλατασαράι.

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει επενδύσει 11,5 εκατ. ευρώ, με την πιο ακριβή κίνηση να είναι ο Κρίστοφερ Βέλντε, για τον οποίο δόθηκαν 4 εκατ. ευρώ στην Λεχ Πόζναν. Ο ΠΑΟΚ, που απέκτησε 10 παίκτες, ξόδεψε 6,6 εκατ. ευρώ, σχεδόν τα μισά από αυτά για τον Φέντορ Τσάλοφ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ΑΕΚ κινήθηκε λίγο πιο συγκρατημένα, ξοδεύοντας 7,4 εκατ. ευρώ κυρίως για τον Κοϊτά από τη Σεντ Τρούιντεν.

Ο Άρης ξεχώρισε επίσης με συνολικές δαπάνες 5,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 εκατ. δόθηκαν για τον Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ.

Στις υπόλοιπες ομάδες, notable είναι η επιστροφή του Βαλμπουενά στην Καλλιθέα, που προσθέτει εμπειρία, και οι προσθήκες παικτών όπως οι Φαν Φερτ, Κίνι και Καρλίτος στον Ατρόμητο. Ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει να ενισχύεται για την επίτευξη της 5ης θέσης, ενώ ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την τελευταία μέρα τις μεταγραφές του με τον 22χρονο Εντι Σαλσέδο από την Ίντερ.

Η μεταγραφική περίοδος φέτος δεν επέτρεψε στους συλλόγους να ησυχάσουν και οι κινήσεις που έγιναν αναμένονται να κρίνουν την πορεία των ομάδων στην εφετινή αγωνιστική σεζόν.

Πηγή: kathimerini.gr