Καθημερινή: 105 Χρόνια Ιστορίας και Έμπνευσης

Η Καθημερινή γιορτάζει σήμερα Κυριακή 105 χρόνια λειτουργίας! Ξεκίνησε την πορεία της στις 15 Σεπτεμβρίου 1919, από την παλιά κατοικία του ιδιοκτήτη και εκδότη Γεώργιου Βλάχου, στην οδό Σωκράτους.

Εκτός από την Επταετία, κατά την οποία η Ελένη Βλάχου ανέστειλε την έκδοση, η εφημερίδα έχει καταγράψει την ιστορία και τον παλμό των σημαντικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στον 20ό αιώνα του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σημαντικές στιγμές, όπως η Μικρασιατική εκστρατεία και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, καθώς και η μεταπολίτευση και η οικονομική κρίση, βρίσκονται αποτυπωμένες στα πρωτοσέλιδά μας.

Στο πλαίσιο των γενεθλίων μας, οι αναγνώστες μας έστειλαν ευχές για την περαιτέρω πορεία της εφημερίδας, με δηλώσεις από γνωστά ονόματα όπως η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη, αλλά και η αγρότισσα από την Καρδίτσα, Φωτεινή Μπαλογιάννη.

«Όταν διαβάζεις μια καλή εφημερίδα είναι σαν να ακούς ένα έθνος να σιγοψιθυρίζει στον εαυτό του», έλεγε ένα γνωστό ρητό για τον Τύπο.

Χρόνια μας πολλά!

Η αγρότισσα Φωτεινή Μπαλογιάννη από την Καρδίτσα μάς στέλνει ευχές
Αφού τα εκατοστήσαμε ήρθε η ώρα να τα χιλιάσουμε-2
Η Αθηνά Κακούρη φωτογραφίζεται με αφορμή τα 105α γενέθλιά μας

Πηγή: kathimerini.gr