Τίτλος: Στοιχεία για Απάτη στον ΕΟΠΥΥ με Ψευδείς Συνταγές και ΑΜΚΑ Μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Οικονομική Αστυνομία ανακάλυψε ένα τετράδιο όπου οι κατηγορούμενοι σημείωναν τους αριθμούς ΑΜΚΑ και δίπλα τους τον αριθμό των ψευδών συνταγών που είχαν εκδώσει για κάθε άτομο. Επίσης, οι δυο εγκληματικές οργανώσεις κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ψευδείς συνταγές, χρησιμοποιώντας κυρίως ΑΜΚΑ μεταναστών που είτε είχαν απελαθεί είτε διαβιούσαν σε δομές κράτησης.

Η αποκάλυψη της απάτης προήλθε από δύο καταγγελίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Στη βασική θέση ενός από τα κυκλώματα φέρεται να βρισκόταν ένας 51χρονος γενικός ιατρός που υποτίθεται ότι εργαζόταν σε κέντρο υγείας της Βοιωτίας, αλλά κατά τους κατοίκους της περιοχής υπήρχαν παράπονα σχετικά με τη μη ικανοποιητική εξυπηρέτησή τους από αυτόν.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Ο εν λόγω 51χρονος γιατρός, ο οποίος εμπλέκεται στο κύκλωμα, συνταγογραφούσε φάρμακα στους γονείς του, οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις με υψηλές δαπάνες στο σύστημα υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Μέλη των κυκλωμάτων καταγράφηκαν σε βίντεο και φωτογραφίες, να εισέρχονται σε εμπλεκόμενα φαρμακεία. Κάποιοι από αυτούς παρατηρήθηκαν να κρατούν λίστες και να εξέρχονται με χάρτινες κούτες γεμάτες φαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπλέον, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων διατηρούσαν ένα «τεφτέρι» στο οποίο κατέγραφαν τις κινήσεις τους, αποδεικνύοντας την οργανωμένη φύση των δραστηριοτήτων τους. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να αποκαλύψουν το εύρος της απάτης.

Πηγή: kathimerini.gr