Συνελήφθη οδηγός ταξί για έκδοση εικονικών αποδείξεων και υπέρβαση κομίστρου

Συνελήφθη οδηγός ταξί για την έκδοση φορολογικών αποδείξεων χρησιμοποιώντας εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), επεμβαίνοντας στο λογισμικό του ταξιμέτρου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε εντοπιστεί ότι εισέπραξε υπερβολικό κόμιστρο σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις, ενεργοποιώντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση σε χρονικές περιόδους που δεν επιτρέπονται από τη νομοθεσία.

Ο 49χρονος οδηγός, ο οποίος μίσθωνε το ταξί από τον ιδιοκτήτη του, κατηγορείται για παραβίαση της σφραγίδας του ταξιμέτρου και για χειρισμούς στο λογισμικό του. Οι ενέργειές του οδήγησαν στην έκδοση πάνω από 5.000 φορολογικών αποδείξεων. Οδηγώντας, απέκρυψε από τις αρχές το ποσό των 79.286 ευρώ, για το οποίο δεν είχε καταβληθεί ο αντίστοιχος Φ.Π.Α.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που περιλαμβάνουν παραβάσεις σχετικές με τους κανόνες ρύθμισης της αγοράς, καθώς και καταδολίευση των μετρητικών οργάνων του ταξιμέτρου και της ταμειακής μηχανής. Επιπλέον, αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η αστυνομία τονίζει ότι τέτοιου είδους έλεγχοι διεξάγονται συνεχώς για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που μετακινούνται.

Πηγή: kathimerini.gr