Δράση Δύο Εγκληματικών Οργανώσεων στην Παράνομη Διάθεση Φαρμάκων μέσω ΕΟΠΥΥ

Οι δράσεις δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ έχουν αποκαλυφθεί μέσω φωτογραφιών και βίντεο ντοκουμέντα. Το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία, καταγράφει επακριβώς την παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, που περιλαμβάνουν γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Η αποκάλυψη της απάτης ξεκίνησε από δύο καταγγελίες που παρέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Ο «αρχηγός» του ενός εκ των κυκλωμάτων φέρεται να είναι ένας 51χρονος γενικός ιατρός, ο οποίος υποτίθεται ότι εργάζεται σε κέντρο υγείας της Βοιωτίας, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την ανεπαρκή εξυπηρέτησή τους από αυτόν.

Στο οπτικοακουστικό υλικό, οι δράστες έχουν καταγραφεί να προβαίνουν σε παραδόσεις χάρτινων κουτιών και σακουλών στα φαρμακεία, ενώ υπάρχουν και πλήθος συνομιλιών από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που αποδεικνύουν τη δράση τους. Σε μία από αυτές τις συνομιλίες, καταγράφεται ιδιοκτήτης φαρμακείου και υπάλληλός του που μιλούν για την πώληση μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων.

Στον κύκλο αυτής της εγκληματικής δράσης, τουλάχιστον τέσσερις άγνωστοι παραγγέλλουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε μεγάλες ποσότητες, τα οποία παραλαμβάνουν χωρίς συνταγή και πληρώνουν συνήθως την λιανική τιμή του φαρμάκου. Από άλλες συνομιλίες προκύπτει ότι οι δράστες πωλούν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 50χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος, ο οποίος είναι μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια καρδιολόγος και μια οδοντίατρος που εξέδιδαν ψευδείς ιατρικές συνταγές. Εξίσου, αναφέρεται ένας 57χρονος με το ψευδώνυμο «Μισέλ», ο οποίος δραστηριοποιούταν στην εύρεση ΑΜΚΑ ασφαλισμένων.

Επιπλέον, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι ο 51χρονος γιατρός και ο 57χρονος επισκέπτονταν τα φαρμακεία όπου πραγματοποιούσαν συναντήσεις και παρέδιδαν συνταγές καθώς και σακούλες με φάρμακα και χρήματα.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει γίνει επικίνδυνη, όπως αναφέρουν οι ιδιώτες στα ηλεκτρονικά μηνύματα, οι οποίοι ανησυχούν για την αποκάλυψη της δραστηριότητας του κυκλώματος.

Πηγή: kathimerini.gr