Η Πολυδιάσταση Ταυτότητα του Παύλου Γερουλάνου και η Πρόκληση του ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Γερουλάνος, αν και σήμερα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν διακρίνεται για την παραδοσιακή του σύνδεση με το κόμμα. Δεν μεγάλωσε μέσα σε αυτό, αλλά το γνώρισε αργότερα στην ενήλικη ζωή του. Αυτή η σχέση τον καθιστά διαφορετικό από άλλους υποψήφιους, τόσο στη γλώσσα όσο και στο στυλ του, κάνοντάς τον να μοιάζει σχεδόν με κάποιον από άλλο πολιτικό χώρο. Αυτή η απουσία της «παλιάς σχολής» τον οδηγεί σε μια διαρκή αναζήτηση επικοινωνίας με το κόμμα, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ περισσότερο ως χόμπι παρά ως τον κύριο πολιτικό του χώρο.

Παρά τις προκλήσεις, ο Γερουλάνος έχει προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τη θέση του στο ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη του απόπειρα να εισέλθει στην ηγετική ομάδα του κόμματος, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Ωστόσο, απαλλαγμένος από παλαιές κομματικές προσκολλήσεις και ακολουθώντας μια μεθοδική προσέγγιση, κατάφερε τελικά να κερδίσει τη βουλευτική του θέση, την οποία χρησιμοποιεί ως στρατηγικό πλεονέκτημα στην υποψηφιότητά του.

Εντυπωσιακό είναι πως, αν και ευαγγελίζεται την κομματική του πίστη, η εμφάνιση και η ατμόσφαιρα που εκπέμπει δεν τον καθιστούν αναγνωρίσιμο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις προσδοκίες να φέρει μια νέα πνοή στο κόμμα, οι πρώην σύντροφοι του ενδέχεται να βλέπουν την προσέγγισή του ως τεχνητή. Έτσι, οι κομματικές του ταυτότητες και η προσπάθειά του να προσεγγίσει διαφορετικές ομάδες μπορεί να τον κάνουν πιο δυσκίνητο και λιγότερο δημοφιλή στο εσωτερικό του.

Η υβριδική του ταυτότητα, αν και τον καθιστά πιο πολυσυλλεκτικό και ικανό να προσελκύσει διάφορους ψηφοφόρους, δεν είναι αρκετή για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Οι παραδοσιακές πολιτικές μηχανές, η οργανωτική δομή και οι παλαιοπελατειακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ παραμένουν ισχυρές, και οι αλλαγές στη σημειολογία δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία. Τελικά, η μορφή του ανήκει σε έναν κόσμο που διεκδικεί αλλά δεν έχει κατακτήσει πλήρως.

Πηγή: kathimerini.gr