Η Νέα Εποχή του Renault 17 Μέσα από την Τέχνη του Ora Ïto

Μία ‘retro-futuristic’, κομψή και μοντέρνα έκδοση του R17 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Renault με τον δημιουργικό σχεδιαστή Ora Ïto. Το μοντέλο, γνωστό ως R17 electric restomod x Ora Ïto, εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με την ομάδα σχεδίασης της Renault και ξεχωρίζει ως ένα μοναδικό έργο, χωρίς να αποτελεί πρόδρομο ενός μελλοντικού οχήματος παραγωγής.

Το Renault 17, το οποίο λανσαρίστηκε το 1971, αναδείκνυε την αισθητική της δεκαετίας του ’70. Ήταν ένα σπορ coupé διαθέσιμο σε 4θέσια εκδοχή ή cabrio, συνδυάζοντας την κομψότητα με τις επιδόσεις της εποχής. Με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και διαμήκη κινητήρα, το Renault 17 ευχαριστούσε τους οδηγούς με τη μοναδική του σχεδίαση και την τεχνολογία του, διαθέτοντας πρωτοπόρους μηχανισμούς ασφάλειας. Στη διάρκεια της παραγωγής του, κατασκευάστηκαν πάνω από 92.000 μονάδες από το 1971 έως το 1979.

Το R17 electric restomod x Ora Ïto διατηρεί τη βασική δομή του αρχικού μοντέλου, έχοντας την ίδια καμπίνα, πόρτες και τζάμια. Ωστόσο, το αμάξωμα έχει διευρυνθεί κατά 17 εκατοστά, παρέχοντας βελτιωμένη πρόσφυση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο σχεδιασμός των φτερών και των τροχών υπογραμμίζει την κομψότητα του μοντέλου, που εναρμονίζεται από τους τέσσερις στρογγυλεμένους προβολείς και την ενιαία φωτεινή λωρίδα πίσω.

Το ηλεκτροκίνητο R17 είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 270 ίππων και διατηρεί το συνολικό βάρος στα 1.400 κιλά χάρη στο σασί από ανθρακονήματα. Η νέα απόχρωση Galactic Brown είναι μια μοναδική προσθήκη στο σχεδιασμό του, ειδικά δημιουργημένη για αυτό το μοντέλο.

Στο εσωτερικό, το R17 electric restomod x Ora Ïto προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον με χαρακτηριστική θέση οδήγησης και εξελιγμένα καθίσματα. Τα υλικά και οι ταπετσαρίες έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα περιλαμβάνουν σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως κεντρική οθόνη και τέσσερις μικρές οθόνες πίσω από το τιμόνι, εμπνευσμένες από το παλιό μοντέλο.

Γνωστός για την πρωτοποριακή του προσέγγιση, ο Ora Ïto έχει κερδίσει αναγνώριση στον κόσμο του design, συνδυάζοντας απλότητα και πολυπλοκότητα. Συμβάλλει σε δημιουργίες που επαναστατούν στους κανόνες και αποπνέουν pop κουλτούρα, συμμετέχοντας σε συνεργασίες υψηλού επιπέδου.

Το R17 electric restomod x Ora Ïto θα εκτεθεί στο Maison5 στο Παρίσι μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, πριν εμφανιστεί στον διαγωνισμό Chantilly Arts & Elegant Richard Mille από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και στο περίπτερο της Renault στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr