Hyundai Motorsport Κατακτά Τριπλό Βάθρο Στο Ράλι Ακρόπολις 2024

Στις 5-8 Σεπτεμβρίου 2024, η Hyundai Motorsport σημείωσε ένα εντυπωσιακό τριπλό βάθρο 1-2-3 στο Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC). Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid κατέλαβαν την πρώτη θέση, ακολουθούμενοι από τους Dani Sordo/Cándido Carrera και Ott Tänak/Martin Järveoja, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Η πρώτη μέρα του 10ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 ξεκίνησε με την Hyundai Shell Mobis World Rally Team να επιτυγχάνει ένα προσωρινό 1-2-3. Στην αρχή του αγώνα, οι Ott Tänak και Martin Järveoja είχαν αποκτήσει άνετο προβάδισμα, κατά την διάρκεια των έξι ειδικών διαδρομών, ακολουθούμενοι από τους Sordo και Neuville. Ωστόσο, στην ειδική διαδρομή SS5, ο Tänak επιβεβαίωσε τη θέση του με ένα προβάδισμα 21,8 δευτερολέπτων, ενώ οι Neuville και Sordo αντιμετώπισαν προβλήματα.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα είδε την κατάσταση να αλλάζει, καθώς οι Tänak και Sordo έπληξαν με ζητήματα στα ελαστικά τους, επιφέροντας ανατροπή στις θέσεις του βάθρου. Ο αγώνας αποδείχθηκε προκλητικός, με το σκληρό και απαιτητικό έδαφος του WRC EKO Acropolis Rally Greece να δοκιμάζει τις δυνατότητες όλων των πληρωμάτων της Hyundai Motorsport.

Πηγή: kathimerini.gr