Υπ. Εργασίας: Φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ οι ονομαστικές ψηφοφορίες στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

Υπουργείο Εργασίας

«Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις συντάξεις εμπιστοσύνης, καταψηφίστηκε μόνο από 23 βουλευτές της αντιπολίτευσης», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

Για φιάσκο κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, για την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αλλιώς μίλησαν και αλλιώς ψήφισαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε να διεξαχθούν η Νέα Δημοκρατία για κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» αποκαλύπτουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την υποκρισία της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι η στείρα κριτική, η καταστροφολογία, η ψευδολογία και οι ύβρεις της αντιπολίτευσης δεν συνδυάστηκαν τελικά με τον τρόπο που ψήφισαν. Αλλιώς μιλάνε κι αλλιώς ψηφίζουν! Συγκεκριμένα:

Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» καταψηφίστηκε μόνο από 23 βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρά τη σφοδρή κριτική εναντίον της συγκεκριμένης τροπολογίας! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών». Προφανώς την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας η επιλογή ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ και το συμφέρον των συνταξιούχων… ήταν δύσκολη! Μιλούσαν για φιάσκο, αλλά ψήφισαν «παρών»!

Βεβαίως υπήρξαν και άλλες καίριες διατάξεις αυτού του δήθεν «καταστροφικού» νομοσχεδίου για τις οποίες η αντιπολίτευση αλλιώς μίλησε και αλλιώς ψήφισε: το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης π.χ. το καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές, τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων των ανέργων τον καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές, τα κριτήρια αξιολόγησης και λογοδοσίας των παρόχων κατάρτισης 45 βουλευτές, τους χώρους φύλαξης βρεφών καταψήφισαν μόνο 15 βουλευτές, την καταβολή voucher για τα ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία την καταψήφισαν μόνο 16 βουλευτές.

Τόση «καταστροφή», λοιπόν, επιφέρει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά». Τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά ας επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να μην εκτίθενται!

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Μάρτιο του 2022

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr