Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για υπόθεση τοκογλυφίας

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για υπόθεση τοκογλυφίας

Για τις 28 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και της συγκατηγορούμενής του, οι οποίοι δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο αντίδικοι καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του παράδοσης του μαθήματος του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την υποβολή ενστάσεων από τους κατηγορουμένους, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει. Ωστόσο, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος. «Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με όσα εξέθεσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ. Πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Αντίθετος με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος που οδήγησε στο ακροατήριο τους δυο κατηγορουμένους ήταν ο συνήγορος του μηνυτή καθηγητή, Άγης Τάτσης. «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είχα αποφασίσει να δώσω τέλος στη ζωή μου

Τζώρτζης Μονογυιός: Στη Μύκονο η κηδεία του – Αναβλήθηκε το χειρουργείο της συζύγου του

Ξυλοδαρμός 10χρονου ΑμεΑ: Ο φυσιοθεραπευτής – κάθαρμα και οι άθλιοι συνάδελφοί του

Δυστύχημα με Ferrari: «Oμοιότητες με το τροχαίο του Mad Clip» λέει πραγματογνώμονας στο Νewsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr