Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από υπεραξία μεταβίβασης μετοχών ζητά το ΕΒΕΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος

Την επέκταση του μέτρου της αναστολής καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα που προκύπτουν από την υπεραξία μεταβίβασης μετοχών, μερισμάτων και επιχειρηματικής δραστηριότητας και για το φορολογικό έτος 2022, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «η αναστολή καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα φορολογικά έτη 2020, 2021 και 2022 και για συγκεκριμένες, ανά έτος, κατηγορίες εισοδήματος, καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης για οριστική κατάργησή της από το φορολογικό έτος 2023 αποτελεί, αναμφίβολα, ένα ιδιαίτερα θετικό μέτρο της οικονομικής της πολιτικής προς την κατεύθυνση μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων».

Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Μπρατάκος, ειδικά για το φορολογικό έτος 2022, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης αποκλειστικά και μόνο τα εισοδήματα που αποκτώνται από μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε να εξεταστεί «το ενδεχόμενο επέκτασης του ευνοϊκού μέτρου αυτού, εφόσον διασφαλίζεται η δημοσιονομική ισορροπία, στο εισόδημα που προκύπτει από την υπεραξία μεταβίβασης μετοχών, μερισμάτων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως είχε προβλεφθεί για τα φορολογικά έτη 2020 και 2021».

Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού θα συμβάλει «στην ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας και της ρευστότητας της οικονομίας και κατ’ επέκταση στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας» σημείωσε ο κ. Μπρατάκος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr