Στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση SWIFT RESPONSE 2022 οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση SWIFT RESPONSE 2022 οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η χώρα μας λαμβάνει μέρος μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας, της Γαλλίας, των Σκοπίων, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

Από το Σάββατο 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση SWIFT RESPONSE 2022, η οποία διεξάγεται στην Krivolak Training Area στα Σκόπια.

Η SWIFT RESPONSE 2022 αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης DEFENDER EUROPE 2022 την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, των Σκοπίων, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

Σκοπός της SWIFT RESPONSE 2022 είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 έλαβε χώρα Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV DAY), κατά την οποία πραγματοποιήθηκε συμβολική πτήση Σχηματισμού Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 άνωθεν της Krivolak Training Area.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr