Ρωσία: Ο Πάπας Φραγκίσκος διορίζει «πρεσβευτές ειρήνης» στη Μόσχα

Ρωσία: Ο Πάπας Φραγκίσκος διορίζει «πρεσβευτές ειρήνης» στη Μόσχα

Μια ακόμη κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου για να βρεθεί λύση στον πόλεμο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιοημερολογιτών Λεονίντ Σεβαστιάνοφ και την σύζυγό του, τραγουδίστρια όπερας, Σβετλάνα Κασιάν, που παραμένουν στη Μόσχα «πρεσβευτές ειρήνης», καθώς προετοιμάζουν την ιστορική επίσκεψη του Ποντίφικα στη Ρωσία, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.Europe, στο άρθρο της με τίτλο «Ο Πάπας προτίθεται να κατευνάσει τη Μόσχα».

Το μήνυμα, παραμονή της Ημέρας της Νίκης, μετέφερε στη Μόσχα ειδικός απεσταλμένος, και ο Λεονίντ Σεβαστιάνοφ έδωσε ευγενικά αντίγραφό του στην εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe.

Ευλογώντας τον ακτιβιστή των Παλαιοημερολογιτών, με τον οποίο ο Ποντίφικας έχει στενές επαφές εδώ και περίπου 10 χρόνια, και λέγοντας στο ζευγάρι ότι πρέπει «να κηρύσσει την ειρήνη, να ζει ειρηνικά», ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τον Σεβαστιάνοφ και τη σύζυγό του Σβετλάνα Κασιάν «να γίνουν πρεσβευτές της ειρήνης». Όπως έγραψε η Novaya Gazeta, ο Ποντίφικας αποκαλεί την Κασιάν ‘την αγαπημένη του τραγουδίστρια’, της έχει δωρίσει σπουδαία κειμήλια και υπόσχεται να την επισκεφθεί στη Μόσχα. Τώρα το ζευγάρι ελπίζει ότι αυτή η επίσκεψη είναι πιο κοντά από ποτέ. Εδώ και αρκετά χρόνια η Σβετλάνα Κασιάν είναι ιππότης του Τάγματος του Αγίου Σιλβέστρου, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που λαμβάνει από τον Πάπα αυτόν τον τίτλο.

Όπως εκτιμά πηγή της εφημερίδας Novaya Gazeta.Europe στο Βατικανό, το παπικό μήνυμα υπήρξε η απάντηση στη διαμαρτυρία του Τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, το οποίο στις 4 Μαΐου κατηγόρησε στην ουσία τον Πάπα Φραγκίσκο ότι ψεύδεται, υποστηρίζοντας ότι στρέβλωσε το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον Πατριάρχη Κύριλλο μέσω Zoom, στις 16 Μαρτίου. Τότε όπως ισχυρίσθηκε ο Πάπας, ο Πατριάρχης Κύριλλος επί 20 λεπτά του εξηγούσε τους λόγους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, τους οποίους διάβαζε από κείμενο που είχε μπροστά του. Μετά από αυτό ο Πάπας υπενθύμισε στον Κύριλλο ότι παρόλα αυτά είναι Χριστιανός και ποιμενάρχης και όχι δημόσιος υπάλληλος.

Στη συγκλονιστική συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στον Πατριάρχη Κύριλλο να μην γίνει το «παπαδοπαίδι»του Πούτιν ώστε να βρει μια θέση στον νέο κόσμο.

«Ο διορισμός της Σβετλάνα και εμού ως πρεσβευτών της ειρήνης του Ποντίφικα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη», δήλωσε ο Λεονίντ Σεβαστιάνοφ στη Novaya Gazeta. Europe». «Την παραμονή του πολέμου, έκανα την παραγωγή του άλμπουμ της συζύγου μου με τίτλο Fratelli tutti, το οποίο αποδείχθηκε προφητικό, καθώς προέβλεπε τόσο την τρέχουσα σύγκρουση όσο και την εγκαθίδρυση μιας νέας μεταπολεμικής ειρήνης».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr