Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Ποιοι δικαιούνται το voucher και πώς θα επιλέξουν την κατάλληλη συσκευή

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Ποιοι δικαιούνται το voucher και πώς θα επιλέξουν την κατάλληλη συσκευή

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει αναδιαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας.

Τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να είμαστε πιο ευέλικτοι στους απαιτητικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, μας δίνουν τη δυνατότητα να παραμένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας εντός και εκτός γραφείου και να πραγματοποιούμε με μεγαλύτερη άνεση τις συναλλαγές και τις αγορές μας. Όπως ήταν επόμενο, αυτή η αλματώδης εξάπλωση επηρέασε και τον τομέα της εκπαίδευσης, συστήνοντάς νέους όρους, όπως η τηλεκπαίδευση, σε μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.

Κάπως έτσι, αυτό το «ντόμινο» αλλαγών δημιούργησε νέες ανάγκες σε πολλά νοικοκυριά, αφού αρκετός κόσμος χρειάστηκε να αναβαθμίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθετε, ώστε να ανταποκριθεί στις συνθήκες της online εκπαίδευσης.

Σε αυτό το ζήτημα έδωσαν λύση τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα οποία μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» που υλοποιήθηκε το 2021, προσέφεραν χρηματικά voucher σε χιλιάδες δικαιούχους, με σκοπό να τους δώσουν πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους.

Ακριβώς για αυτό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα επανέρχεται φέτος ως «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες να εξασφαλίσουν καλύτερα ψηφιακά εργαλεία. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα κριτήρια που καθιστούν κάποιον δικαιούχο του voucher των 200 ευρώ, ενώ αποκαλύπτουμε τον απόλυτο προορισμό, από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα πιο αξιόπιστα προϊόντα τεχνολογίας. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει!

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να δηλώσουμε συμμετοχή στην «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για να μπορέσουμε να υποβάλουμε αίτηση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και να αποκτήσουμε ένα tablet, laptop ή desktop, χρειάζεται να συγκαταλεγόμαστε στους δικαιούχους που μπορούν να το εξασφαλίσουν. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό πρόγραμμα αφορά σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, αλλά και σε οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη, καθώς και ανήλικους υπό επιτροπεία, οι οποίοι φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου έως και την 13η Αυγούστου του περασμένου έτους. Για να εξακριβώσετε αν ανήκετε στους δικαιούχους του voucher των 200 ευρώ, εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληροίτε για να υποβάλετε την αίτησή σας.

Πώς θα εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες μας

Εφόσον καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε το voucher των 200 ευρώ, χρειάζεται να αποφασίσουμε ποια είναι η συσκευή στην οποία θα επενδύσουμε. Και για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας, αρκεί να επισκεφτούμε κάποιο από τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως κάποιο κατάστημα Κωτσόβολος, δηλαδή τον απόλυτο προορισμό για προϊόντα τεχνολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη συσκευή που σκοπεύουμε να αποκτήσουμε, θα χρειαστεί να εστιάσουμε σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, αν επιθυμούμε να αποκτήσουμε ένα tablet, τότε μία συσκευή με οθόνη 10 ιντσών, χωρητικότητα που κυμαίνεται από 32 έως 128 GB και μνήμη 3 GB, 4 GB ή 6 GB για multitasking διεργασίες, η οποία υποστηρίζει μία συνδεσιμότητα 4G ή 5G, είναι ιδανική για εφαρμογές τηλεκπαίδευσης, αποθήκευση αρχείων και γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Με λίγα λόγια, ένα tablet με οκταπύρηνο επεξεργαστή και με 3GB ή 4GB μνήμη RAM θα μας εξασφαλίσει διαδικτυακές περιηγήσεις χωρίς καθυστερήσεις και μοναδική ποιότητα στις βιντεοκλήσεις μας.

Εναλλακτικά, αν ενδιαφερόμαστε να επενδύσουμε σε ένα laptop, τότε χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος, το βάρος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Πιο συγκεκριμένα, μία συσκευή με οθόνη από 11 έως 13 ίντσες είναι ιδανική, ενώ αν περνάμε αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, καλύτερα να προτιμήσουμε μία οθόνη από 14 έως 15 ίντσες. Όσο για την ανάλυση, μία οθόνη με ανάλυση 1080p είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και κάτι ευκρινέστερο, δηλαδή μία οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440, 3200 x 1800 ή 3840 x 2160, ανάλογα και με τον τύπο εργασιών που θέλουμε να εκτελούμε.

Φυσικά, ο επεξεργαστής παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίδοση της συσκευής μας, για αυτό αν θέλουμε να εκτελούμε «βαριές» εφαρμογές, όπως επεξεργασία εικόνων, gaming ή multitasking, τότε χρειαζόμαστε απαραίτητα ένα laptop που θα διαθέτει τέσσερις ή και παραπάνω πυρήνες, μαζί με μνήμη RAM. Ειδάλλως, δεν χρειάζεται να στραφούμε σε έναν πολυπύρηνο επεξεργαστή. Το ίδιο ισχύει και για την κάρτα γραφικών, αφού το αν θα επιλέξουμε ανεξάρτητη ή εξαρτώμενη, εξαρτάται από το πόσο απαιτητικές εφαρμογές θα πραγματοποιήσουμε.

Αν σκεφτόμαστε να στραφούμε στην επιλογή ενός desktop, τότε η επιλογή θα είναι κάπως πιο δύσκολη, αφού υπάρχουν αναρίθμητα μοντέλα διαθέσιμα στην αγορά. Όπως και να έχει, εφόσον αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση, καλό θα ήταν να προτιμήσουμε μία συσκευή που διαθέτει πάνω από τέσσερις πυρήνες για να απολαμβάνουμε ακόμη πιο γρήγορο multitasking, περισσότερη μνήμη RAM για εξοικονόμηση χρόνου φόρτωσης και πιο ομαλή εναλλαγή μεταξύ προγραμμάτων. Όσο για τον σκληρό δίσκο, ένα desktop με χωρητικότητα άνω του 1ΤΒ, που συνδυάζει δύο τεχνολογίες δίσκου αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Όπως και να έχει, ένα desktop με επεξεργαστή Intel Celeron ή AMD Athlon, που διαθέτει έως και 4 GB RAM και μέχρι 256 GB χωρητικότητα, μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός casual χρήστη, ο οποίος θέλει να εκτελεί καθημερινά απλές λειτουργίες.

Πώς θα απογειώσουμε την παραγωγικότητά μας

Τα ισχυρά και εύχρηστα iPad και Mac είναι υπολογιστικές συσκευές που μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία. Και αυτό γιατί στον πυρήνα τους βρίσκουμε προσαρμοσμένες τεχνολογίες όπως τους πανίσχυρους και ευφυείς επεξεργαστές της Apple Μ1 και A13 Bionic, που εξασφαλίζουν ασύλληπτες επιδόσεις και εκπληκτική ενεργειακή απόδοση.

Οι ισχυρές επιδόσεις συνδυάζονται άψογα με τα εύχρηστα και «έξυπνα» λειτουργικά macOS και iPadOS τα οποία συναντάμε στα Mac και iPad αντίστοιχα. Απλές στη χρήση και εύκολες στη διαχείριση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μόλις βγουν από το κουτί τους, ακόμη και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τα προϊόντα τεχνολογίας, η εξοικείωση στα περιβάλλοντα των macOS και iPadOS είναι θέμα μερικών λεπτών. Με αυτό τον τρόπο διατηρείς την παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που περνάς άμεσα από την έμπνευση στη δημιουργία!

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» έχουν ήδη ξεκινήσει και, εφόσον επιβεβαιώσουμε πως δικαιούμαστε την επιδότηση, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα ή το site του Κωτσόβολου, ώστε να ανακαλύψουμε τη συσκευή που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας!

Πηγή: newsbomb.gr