fbpx

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο μετά το άνοιγμα – Πλησιάζει το 3ο κύμα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΤην ανησυχία της σχετικά με τον συνωστισμό που παρατηρείτε τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε, μιλώντας στο Newsbomb.gr  η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Η αλήθεια είναι ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδαμε πάρα πολύ κόσμο στα καταστήματα αλλά ευτυχώς όλοι σχεδόν φορούσαν μάσκες. Τα αποτελέσματα αυτών των φαινομένων συνωστισμού θα τα δούμε τις επόμενες 10 με 15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα. Αν έχουμε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων θα πιεστεί το σύστημα υγείας και αυτό δεν θέλουμε να συμβεί. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε τόσο στα καταστήματα όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και να γίνονται πολύ περισσότερα τεστ για να μπορεί να γίνει πιο εύκολα η ιχνηλάτηση».

Το μεταλλαγμένο στέλεχος

Σε σχέση με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοιού που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και στη χώρα μας η κα. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα εμβόλια. Ωστόσο όπως μας τόνισε: «από τα μέχρι τώρα στοιχεία το στέλεχος αυτό είναι πιο επιθετικό και θανατηφόρο. Αξιολογούμε όλα τα στοιχεία και ανάλογα θα δούμε πώς πρέπει να πράξουμε».

Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικόητα

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ξεκαθάρισε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας σημειώνοντας ότι πριν τον Ιούλιο δεν θα έχουμε πετύχει την επιθυμητή ανοσία από τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Εκτίμησε μάλιστα ότι άρση όλων των περιοριστικών μέτρων δεν θα γίνει πριν το επόμενο φθινόπωρο.

Τρίτο κύμα

Όσον αφορά το τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα μας, αυτό – σύμφωνα με την κυριά Παγώνη, θα έρθει σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα. «Εκτιμώ ότι το 3ο κύμα θα έρθει τέλος Φλεβάρη με αρχές Μάρτη. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα έρθει με πολλά κρούσματα».

Η κατάσταση στη χώρα – Ανησυχία για την Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25.01) 436 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η Αττική για ακόμα μια ημέρα ήταν η Περιφερειακή Ενότητα με τις περισσότερες νέες μολύνσεις, αφού κατέγραψε 207 νέα κρούσματα.

Παρότι μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού, παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι συγκεντρώνει σχεδόν το 50% των κρουσμάτων καθημερινά.

Ειδικότερα για τους συγκεκριμένους τομείς της Αττικής, υπάρχει επί μέρους μελέτη των δεδομένων που καταγράφονται καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Ενδεικτικό είναι πως ο Βόρειος Τομέας, που μέχρι πρότινος δεν εμφάνιζε ανησυχητική εικόνα, το τελευταίο 24ωρο είχε 65 κρούσματα ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών ήταν τα 36,29. Ο Κεντρικός Τομέας επίσης παρέμεινε ψηλά με 44 νέα κρούσματα, ενώ στον Πειραιά καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή: newsbomb.gr

0 Shares