fbpx

Οι «αντιεμβολιαστές» ψάχνουν «τρόπους διαφυγής» – Τα «κόλπα» και οι δικογραφίες

Την ώρα που οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούν σχολαστική έρευνα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού, τα περιστατικά με πρωταγωνιστές «αντι-εμβολιαστές» πληθαίνουν.

Τελευταίο παράδειγμα η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 25χρονου, ο οποίος προσπάθησε να «λαδώσει» μία νοσηλεύτρια για να του κάνει εικονικά το εμβόλιο. Ο νεαρός πρότεινε στη νοσηλεύτρια να της δώσει κρυφά 500 ευρώ. Εκείνη αρνήθηκε, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της και εκείνος με τη σειρά του την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 25χρονος ήταν αποφασισμένος να αποφύγει τη δεύτερη δόση του εμβολίου του. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κατάλαβε ότι η νοσηλεύτρια ενημερώνει για το προτεινόμενο «λάδωμα» έφυγε τρέχοντας χωρίς τελικά να εμβολιαστεί. Ο 25χρονος είχε κλείσει κανονικά ραντεβού για εμβολιασμό και προσήλθε στην ώρα του. Αυτό που θα ερευνήσουν οι Αρχές είναι τι συνέβη με την πρώτη δόση του εμβολίου του, την οποία φαίνεται ότι την έχει πραγματοποιήσει κανονικά.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο περιστατικό που προκάλεσε «πονοκέφαλο» στις Αρχές. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της διοίκησης του ιδρύματος, οι τρεις εργαζόμενοι δεν υποβλήθηκαν σε τεστ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου αλλά προσκόμισαν δικό τους δείγμα.

Ερευνάται κατά πόσο το συγκεκριμένο δείγμα ελήφθη από ασθενή με κορονοιό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου εργάζονται. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα πιστοποιητικά νόσησης είναι πλαστά τότε προβλέπεται αναστολή εργασία και πειθαρχικός έλεγχος.

Στην Καβάλα χωρίς αντισώματα βρέθηκε χθες Τρίτη γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου, η οποία προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία.

Αν και το πιστοποιητικό ήταν γνήσιο και καθόλα νόμιμο, καθώς προέρχεται από νοσοκομείο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η γιατρός υποβλήθηκε σε τεστ αντισωμάτων στο πλαίσιο των ελέγχων που είναι σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για τις σοβαρές υποθέσεις έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Η «διασπορά» των καταγγελιών σε διάφορες περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, που ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ ορισμένων περιπτώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που διαθέτει εμπειρία στο χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων αλλά και τεχνικά μέσα.

Μετά την απάτη με τα πλαστά δικαιολογητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μπαίνουν 10 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τυχόν «σύνδεση» ανάμεσά τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ των υποθέσεων της Καρδίτσας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες (η μία με έδρα την Καρδίτσα και η άλλη με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται, πάντως, σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρότερες ενδείξεις για παράνομες πράξεις.

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι των «αδιάφθορων» σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη για πλαστά πιστοποιητικά, ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο θα μπει και νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, ύστερα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. Συνάδελφός της φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό, με σκοπό να το καταγράψει ως δικό της και να της χορηγηθεί πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Σαντορίνη έρευνα θα γίνει για πλαστά rapid tests σε τουρίστες. Στην Ικαρία θα ερευνηθούν καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς σε εργαζομένους σε νοσοκομείο. Στο μικροσκόπιο θα μπουν εμβολιασμένοι που άλλαξαν «περιέργως» ταχυδρομικό κώδικα.

Στη Θεσσαλονίκη την έρευνα θα κάνει η Κρατική Ασφάλεια (κατόπιν εισαγγελικής εντολής), ύστερα από την υπόθεση που ήρθε στο φως με τέσσερις υγειονομικούς που φέρονται να είχαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον μασκοφόρο της Μεταμόρφωσης – Είχαν κάνει πρόβες

Γονικές Παροχές: Με 100.000 μεταβιβάσεις θα αλλάξουν χέρια περιουσίες ύψους 8,8 δισ. ευρώ

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»

Πηγή: newsbomb.gr

0 Shares