Όχι στο ξεπούλημα για το Κερατσινι και την Δραπετσωνα

Υποψηφιοι Δημαρχοι Κερατσινιου Δραπετσωνας

Σας παραθέτουμε την ανοικτή επιστολή ενημέρωσης – διαμαρτυρίας του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Διαλινάκη (Βιογραφικό)

Την επιστολή ενημέρωσης – διαμαρτυρίας μας την παρέθεσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πασκάλ Μπουρρώ

Στο Κερατσινι και την Δραπετσωνα Δεκάδες ακίνητα, σχολεία, εκκλησίες, παιδικές χαρές στο υπερταμείο για ξεπούλημα.

Περιληπτικά κάποια από αυτά:

 • Γήπεδο των σιταποθηκών στον Άγιο Αντώνιο
 • Το κλειστό γυμναστήριο «ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ» στην Δραπετσώνα
 • Η παιδική χαρά στην οδό Κων/πόλεως και Σαμοθράκης στο Σελεπίτσαρη
 • Η παιδική χαρά στην οδό Προύσης στη Χαραυγή
 • Η πλατεία και η παιδική χαρά δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο Δραπετσώνας «ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ» πάνω από το παραλιακό μέτωπο της περιφερειακής οδού
 • Τμήμα του πάρκου στο ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΗ μαζί με το θερινό θέατρο
 • Πέντε (5) σχολικά συγκροτήματα που στεγάζονται μεταξύ των άλλων το 1ο και το 2ο Λύκειο Κερατσινίου, το 14Ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
 • Το συγκρότημα στην οδό Προύσης-Χρ. Σμύρνης και Κομνηνών στην Ευγένεια
 • Το συγκρότημα στην οδό Βοσπόρου – Παλαιολόγου και Επιδαύρου στην Χαραυγή
 • Οι πολυκατοικίες στην οδό Πόντου, Κλαπανάρα, Καπετανίδου, Μισαηλίδη και 25η Μαρτίου στη Δραπετσώνα.
 • Η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας με τον περιβάλλοντα χώρο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 η απόφαση της κυβέρνησης με την οποία  εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου.  Ανάμεσά τους υπάρχουν 12 ακίνητα στη Δραπετσώνα και 38 ακίνητα στο Κερατσίνι, τα οποία στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου , χωρίς να είναι φανερό τι αφορούν. Όμως πίσω από τους αριθμούς κρύβονται σχολεία, αρχαιολογικοί και αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές και πλατείες, οικόπεδα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ακόμα και εκκλησία !!!! Τα ακίνητα θα ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου η οποία με τη σειρά της ανήκει στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ στο οποίο και περνά όλη η περιουσίας της. Από αυτά τα ακίνητα μετά από παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας εξαιρέθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι  και ο αρχαιολογικός χώρος στο ΚΑΣΤΡΑΚΙ.

Μεταξύ των ακινήτων που μεταβιβάζονται είναι το γήπεδο των σιταποθηκών στον Άγιο Αντώνιο, το κλειστό γυμναστήριο «ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ» στην Δραπετσώνα, η περιοχή της ανάπλασης του «ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ» και της πλατείας, η παιδική χαρά στην οδό Κων/πόλεως και Σαμοθράκης στο Σελεπίτσαρη, η παιδική χαρά στην οδό Προύσης στη Χαραυγή, η πλατεία και η παιδική χαρά δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο Δραπετσώνας «ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ» πάνω από το παραλιακό μέτωπο της περιφερειακής οδού, τμήμα του πάρκου στο ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΗ μαζί με το θερινό θέατρο, πέντε (5) σχολικά συγκροτήματα που στεγάζονται μεταξύ των άλλων το 1ο και το 2ο Λύκειο Κερατσινίου, το 14Ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, το συγκρότημα στην οδό Προύσης-Χρ. Σμύρνης και Κομνηνών στην Ευγένεια και το συγκρότημα στην οδό Βοσπόρου – Παλαιολόγου και Επιδαύρου στην Χαραυγή, οι πολυκατοικίες στην οδό Πόντου, Κλαπανάρα, Καπετανίδου, Μισαηλίδη και 25η Μαρτίου στη Δραπετσώνα. Δεν έμεινε έξω ούτε και η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας με τον περιβάλλοντα χώρο στο Σελεπίτσαρη και πολλά άλλα οικόπεδα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που είναι στη λίστα για «ξεπούλημα» προκειμένου με τα χρήματα αυτά να ξεπληρώσουμε στους δανειστές, μέρος του χρέους μας και των χρημάτων που έδωσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η δημοτική αρχή που πληροφορήθηκε αυτό το έγκλημα σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της φίλους , ενώ σε άλλες περιπτώσεις φροντίζει να μας ενημερώνει με αφίσες , πανό και κάθε είδους μέσα  προβολής στο διαδίκτυο για τις εκδηλώσεις που γίνονται και ποιος τραγουδιστής θα έρθει να μας διασκεδάσει, χωρίς εισιτήριο, δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει για τα σχέδια ξεπουλήματος , ποια ακίνητα μεταβιβάστηκαν για να πουληθούν σε  funds και άλλους επενδυτές που θα μας «ξεχρεώσουν». Ούτε ένα πανό, μία αφίσα , μια εκδήλωση ενημέρωσης στους κατοίκους της Δραπετσώνας για τις πολυκατοικίες που θα πωληθούν , των αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται στα γήπεδα, πως στο εξής θα πληρώνουν για να αθλούνται τα παιδιά και για να χρησιμοποιούμε τους αθλητικούς χώρους. Αύριο οι εταιρείες που θα αγοράσουν τα σχολικά συγκροτήματα θα ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας και ο Δήμος θα αναγκάζεται να τα μισθώνει, για τα οποία σήμερα δεν καταβάλει τίποτα. Δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ή ότι δεν συμβαίνει κάτι επικίνδυνο. Αυτά που εκτυλίσσονται σε εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων, δεν είναι μόνο ξεπούλημα, είναι έγκλημα. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη και δεν θέλουμε τέτοια «ληστρική» ανάπτυξη. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος έχει τεράστια ευθύνη διότι με την ένταση της «σιωπή» του , την μη ενημέρωση και αφύπνιση των φορέων , των συλλόγων και όλων των κατοίκων της πόλης σε μαζική διαμαρτυρία απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης , προκαλεί τεράστια ζημιά στην πόλη και στις επόμενες γενιές, που θα κληθούν και αυτές να «πληρώσουν το μάρμαρο».  Όταν κλείνει τα σχολεία , και πολύ καλά κάνει, για την έντονη δυσοσμία που υπάρχει στην πόλη και διαμαρτύρεται για τη λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων , δεν δικαιολογείται η εκ μέρους του αδράνεια , η αδιαφορία , η μη ενημέρωση των κατοίκων για το «ξεπούλημα» 40 συνολικά ακινήτων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Ούτε βέβαια το να κάνεις μια προσφυγή στο Δικαστήριο είναι δικαιολογία πως έκανα το καθήκον μου. Τυπικά ίσως ναι , ουσιαστικά όμως ΟΧΙ.

Καλούμε τους κατοίκους του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, τους αθλητικούς συλλόγους, τους φορείς, τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων  τις συλλογικότητες της πόλης σε αγώνα , για να σταματήσουμε το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα, που υποθηκεύει το μέλλον της πόλης και των παιδιών  μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ  και ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ.

ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ