fbpx

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Εθνική οπισθοχώρηση η εκχώρηση γλώσσας και εθνότητας

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Εθνική οπισθοχώρηση η εκχώρηση γλώσσας και εθνότητας

Η Microsoft πάτησε το κουμπί του «στοπ» στη…

«Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει, ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή», ενώ όπως επισήμανε, «εάν η συμφωνία δεν επικυρωθεί συνταγματικά στα Σκόπια, θα υπάρχει ξεκίνημα διαπραγμάτευσης από το μηδέν, συμπληρώνοντας ότι αν επικυρωθεί, δεν θα την κυρώσει η ΝΔ».

Παράλληλα, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει με ελληνικό λαό για το συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε: «Η εκχώρηση της γλώσσας και της εθνότητας, συνιστά σημαντική εθνική οπισθοχώρηση, την οποία δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση».

Ωστόσο, παρατήρησε πως η συμφωνία παράγει ήδη μια σειρά από τετελεσμένα και όσο προχωρούν τα βήματά της τόσο πιο δύσκολο γίνεται να ανατραπεί, ειδικά για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το 3ο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου.

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που αφορά το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ετοιμάζεται ο Τσκαλωτος να πάει σε Ασία σε επενδυτές. Τι ακριβώς να τους πει; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανέναν οδικό χάρτη… Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή, πολιτικό restart», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε και κατά του Π. Καμένου και είπε πως η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το κόμμα του έγινε για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Ειδικότερα, εξήγησε πως «Κάναμε πρόταση μομφής για να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Ιδίως τον κ. Καμένο ο οποίος με περισσή υποκρισία προτίμησε την καρέκλα του, παρά να ρισκάρει να διαταράξει την ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για «ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω την ανάγκη της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδομή, να προσπαθήσει να περιγράψει τη ΝΔ σαν κάτι άλλο… Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη. Ο Τζανακόπουλος είναι αυτός που συγκυβερνά με την ακροδεξιά του κ. Καμένου. Ο κ. Τζανακοπουλος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμένος είναι η δύναμη οπισθοδρόμησης και του διχασμού. Δεν είπαμε εμείς, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε».

Στο πεδίο των ερωτήσεων τοπικού ενδιαφέροντος ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με το διαχρονικό των ορεινών και ακριτικών περιοχών της Ηπείρου που χάνονται, υπογράμμισε πως οι πολιτικές της ΝΔ για τους ορεινούς όγκους τοποθετούνται πολύ ψηλά, ενώ δίπλα στις προτάσεις για νησιωτικές πολιτικές θα υπάρχουν και ανάλογες για τις ορεινές περιοχές.

Τη στήριξή του για τις περιφερειακές εκλογές του 2019, στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη όπως και σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έδωσε από την Άρτα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις εκλογές αυτές: «Πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση και πέραν των προσώπων. Έχει σημασία να έχει η αυτοδιοίκηση πόρους και εργαλεία να κάνει δουλειά της. Και γι’ αυτό, επιμένω σε θεσμικές τομές, όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ και για αυτό επιμένω σε ουσιαστικό διάλογο για αρμοδιότητες πρώτου κ δεύτερου βαθμού ώστε να χωριστούν με σαφήνεια τα όρια του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών, και των αυτοδιοικήσεων 1ου βαθμού».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίδει ιδιαίτερη σημασία στην θεσμική αποκέντρωση: «Μας ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, αλλά ξεκάθαρα δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό για το πώς η κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί».

Όπως πρόσθεσε, στις περιφέρειες θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ σε όσον το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, σημειώνοντας ότι εντός 10 ημερών θα δώσουμε τις στηρίξεις στις περιφέρειες. Ειδικότερα, είπε ότι στην Ήπειρο, δίδει τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όπως επίσης, δίδει στήριξη και σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Για το θέμα της στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους είπε ότι είναι άλλος ο βαθμός εμπλοκής σε περιφέρειες και άλλος σε δήμους. Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ο δήμαρχος Άρτας Χρ. Τσιρογιάννης φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Πηγή: newsbomb.gr

0 Shares