«Λουκέτο» στο μπάσκετ: Αναβολή των αγώνων ως τις 15/1 αποφάσισε η ΕΟΚ

Μαρούσι - Παγκράτι

Μετά τον ΕΣΑΚΕ κι η ΕΟΚ αποφάσισε να μπει προσωρινό «λουκέτο» στα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει κάνει «κόλαση» την καθημερινότητα των ομάδων, οι οποίες ανακοινώνουν καθημερινά νέα κρούσματα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις ομάδες, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στους αγώνες μέχρι στις 15 Ιανουαρίου. Αντίθετα, οι προπονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά.

Η απόφαση αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας την Τρίτη (4/1) κι αποτελεί μια προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η διασπορά. Συγκεκριμένα, θα αναβληθούν τα ματς και θα υπάρχει μετάθεση προγράμματος στην Α2, στη Β’ Εθνική και στη Γ’ Εθνική καθώς επίσης στην Α1 και Α2 Γυναικών.

Επίσης, κανένα θέμα διαφωνίας δεν τέθηκε κι από τις τοπικές Ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό την σκέπη της ΕΟΚ, αλλά έχουν δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις. Ως εκ τούτου, λοιπόν, δε θα υπάρχουν ματς μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στα τοπικά πρωταθλήματα αντρών και γυναικών. Τέλος, «λουκέτο» αναμένεται να μπει και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στα κορυφαία πρωταθλήματα ανεξάρτητων ομάδων στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αναβολή της 12ης και 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» – Έτσι ξεφεύγει από τα rapid

Πηγή: newsbomb.gr