Γεωργιάδης – Αβραμοπουλος: Το σκεπτικό της αρχειοθέτησης των υποθέσεων

Γεωργιάδης - Αβραμοπουλος: Το σκεπτικό της αρχειοθέτησης των υποθέσεων

Έκλεισε ο κύκλος των δικογραφιών που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα και πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση Novartis.

Τελευταίοι έκλεισαν την πόρτα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος, που είδαν τις σε βάρος τους δικογραφίες να οδηγούνται στο αρχείο, αφού οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν διαπίστωσαν καμία ένδειξη περί της τέλεσης αξιόποινης πράξης. Μάλιστα, αποτιμώντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες Μάξιμος Σαράφης και Αικατερίνη Κελέση τις χαρακτηρίζουν αόριστες.

«Από τις ενέργειες του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας Novartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών, σε κάθε δε περίπτωση η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας» αναφέρεται στη σχετική εισαγγελική διάταξη.

Αντίστοιχα, οι εισαγγελείς έκριναν πως «από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία Novartis. Συνεπώς εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη από τους τρεις επίκουρους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση και τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. Την ίδια άποψη υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Την ύπαρξη μειοψηφίας είχε η περίπτωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς μια εκ των τριών επίκουρων διατύπωσε την άποψη ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Ωστόσο, αντίθετη γνώμη είχαν οι άλλοι δυο επίκουροι, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας και ο εποπτεύων την έρευνα κ. Καψιμάλης, με αποτέλεσμα και αυτή η δικογραφία να αρχειοθετηθεί.

στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεργασία αύριο (25/1) σε όλο το Δημόσιο – Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος στην Αττική Οδό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εγκλωβισμένους οδηγούς

Πολιτική Προστασία: Ευθύνες στην Αττική Οδό για την ακινητοποίηση των οδηγών

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Καιρός – Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες – Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Πηγή: newsbomb.gr