Δημιουργήστε μια υπέροχη μακαρονάδα με αρωματικό πέστο βασιλικού, ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. στριφτάρια ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας, όπως βίδες ή φαρφάλες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 70 γρ. φύλλα βασιλικού
- 150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 80 γρ. λευκά αμύγδαλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Κατ’ αρχάς, βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφού ολοκληρωθεί το βράσιμο, στραγγίστε τα ζυμαρικά και κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν στην άκρη.
- Στο μπλέντερ, ρίξτε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από ότι θέλετε, ανακατέψτε την με λίγο από το νερό που κρατήσατε.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: kathimerini.gr