fbpx

Δίκη Λιγνάδη: «Ήταν στην Επίδαυρο τις επίμαχες ημερομηνίες»

Βέβαιος πως ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν τις επίμαχες ημερομηνίες του δεύτερου καταγγελλόμενου βιασμού στην Επίδαυρο, εμφανίστηκε ο ηθοποιός Κ.Φ, που συνέχισε την κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι. Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια» ανέφερε ο μάρτυρας, εξηγώντας στο δικαστήριο πως συγκράτησε την εικόνα αυτή λόγο της φήμης που κυκλοφορούσε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Ο μάρτυρας εξήγησε το πως βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να αναφερθεί στον Ιούλιο του 2015. «Αρχικά, η καταγγελία αφορούσε τον Αύγουστο του 2015 και δεν έδωσα σημασία. Όταν όμως ανασκευάστηκε όλο αυτό και συζήτησα με γνωστή μου ότι τον είχα δει στην Επίδαυρο και είπε είναι σημαντικό. Νωρίτερα δεν προσήλθα γιατί ήταν άλλη περίοδος».

Μάρτυρας: Μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό και ήθελα να το καταθέσω.

Πολ. Αγωγή: Τι σας φάνηκε περίεργο;

Μάρτυρας: Το γεγονός της άρνησης του ότι υπήρξε αυτό το ταξίδι. Όλο αυτό έγινε γιατί το συζήτησα με ένα φιλικό πρόσωπο και μου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και έπρεπε να το καταθέσω γιατί τον είχα δει.

Πολ. αγωγή: γιατί δεν ήρθε και η υπόλοιπη παρέα σας στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Ο κόσμος μπορεί να μην θέλει να πιεστεί. Δεν είναι εύκολο αυτό. Είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν αν χρειαστεί.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαταχθεί η κλήτευση των τριών ατόμων που συνόδευαν τον Κ.Φ στην Επίδαυρο χαρακτηρίζοντας σημαντική την παρουσία τους στη διαδικασία, αλλά το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα.

Τη σκυτάλη στο βήμα του μάρτυρα πήρε ένας στενός, εφηβικός φίλος του πρώτου καταγγέλλοντα, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών. Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεση του, πως παρουσία του, ενώ τότε βρίσκοταν στην ηλικία των 14-15 ετών, ο πρώτος καταγγέλλοντας συναντήθηκε τρεις φορές με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να τον πάρουμε από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το Καλοκαίρι 2010, ο Αλί, μέσω facebook γνωρίστηκε με κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει».

Πρόεδρος : Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;

Μάρτυρας : Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.

Πρόεδρος : Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;

Μάρτυρας : Όχι ποτέ.

«Πήγαμε στο Ολυμπιακό χωριό, καθίσαμε, ο Αλί είχε φέρει γλυκά από την Αίγυπτο και ο κατηγορούμενος ένα μπουκάλι τζιν. Καθίσαμε, μιλήσαμε μας εξήγησε ποιος είναι, τι διασυνδέσεις έχει, ότι ήταν στο χώρο του θεάτρου. Μας είπε γενικά ότι έχει γνωστούς. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε συζήτηση γενικού περιεχόμενου. Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φυγάμε. Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;» είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε δυο ακόμη συναντήσεις τους με τον σκηνοθέτη.

«Είδα ξανά τον κατηγορούμενο. Το Φθινόπωρο, 1-2 μήνες μετά. Τότε πήγαμε εγώ, ένας φίλος μου και ο Αλί και συναντηθήκαμε σε ένα παγκάκι στο Ολυμπιακό χωριό. Η τρίτη και τελευταία συνάντηση έγινε όταν πήγαμε να δούμε την παράσταση Αμαντέους όπου πρωταγωνιστούσε ο κατηγορούμενος. Πήγαμε στα καμαρίνια. Καθίσαμε μιλήσαμε και κάποια στιγμή γυρνάει ο κατηγορούμενος στον Αλί και του λέει «μετά σας περιμένω σπίτι μου»» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Που βρίσκεται το σπίτι του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Στο Μεταξουργείο

Πρόεδρος: Σας περίμενε ο κατηγορούμενος στο σπίτι όταν φτάσατε;

Μάρτυρας: Ναι ήταν εκεί. Ανεβήκαμε πάνω.

Θυμάμαι το διαμέρισμα είχε μπαλκόνι, με μία μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε Ακρόπολη.

Πρόεδρος: Σε ποιο όροφο βρισκόταν το διαμέρισμα;

Μάρτυρας: Στον τελευταίο.

Κατά την παραμονή τους στο διαμέρισμα ο μάρτυρας περιέγραψε πως ο Λιγνάδης πρόσφερε στην παρέα των ανηλίκων αλκοόλ και χασίς. «Μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητάγαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει «δεν πάμε μεσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα». Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ. Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τονκατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει».

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του φίλου του, ο μάρτυρας έμαθε ένα χρόνο νωρίτερα.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου εξήγησε ότι τον βίασε. Ο Αλί δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο. Του είπα τότε «που πας να μπλέξεις;» και του είπα πως δεν ήθελα να εμπλακώ. Μετά από καιρό τον πήρα ξανά να δω πως είναι και κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε κάνει μήνυση και με έχει προτείνει για μάρτυρα. Του είπα τότε ότι θα έρθω να πω την αλήθεια μου και θα σε υπερασπιστώ».

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πως εξηγείται ότι οΑλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;

Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρονων να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός -Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας ): Πως μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;

Μάρτυρας : Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι είμασταν από συντηρητική οικογένεια.

Πρόεδρος: Τι σας προσέλκυσε να κάνετε παρέα με κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Γιατί εγώ εμπιστευόμουν τον Αλί.

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Τον 15χρονο που είχε μείνει στην ίδια τάξη…

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr

0 Shares