Το FIRST® Global Challenge 2024 Έρχεται στην Αθήνα

Μαθητές από 190+ Χώρες Ενώνουν τις Δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Αθήνα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το FIRST® Global Challenge 2024, τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024. Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μαθητές από περισσότερες από 190 χώρες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής με θέμα “Feeding the Future”.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), ενώ παράλληλα θα εμπνευστούν να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που σχετίζονται με την διαχείριση των φυσικών πόρων και την σίτιση του παγκόσμιου πληθυσμού στο μέλλον.

Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST® Global – ΔΕΗ Team Greece της Ελλάδας, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε αυτόν τον σημαντικό διεθνή διαγωνισμό, παρουσιάζοντας την ελληνική καινοτομία και το ταλέντο στη ρομποτική. Αρμόδιος Εθνικός Φορέας είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact. Η προετοιμασία της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο την επίτευξη υψηλών διακρίσεων και την προβολή της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα της τεχνολογίας.

Εθνική ομάδα ρομποτικής

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ρομπότ χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο κιτ εξαρτημάτων και να τα δοκιμάσουν σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον που αναδεικνύει τη σύνθετη και αλληλοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ των συστημάτων νερού, τροφίμων και ενέργειας. Επιπλέον, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στην πρόκληση καινοτομίας Feeding the Future New Technology Experience, όπου θα κληθούν να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες λύσεις για τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και δίκαιου συστήματος διατροφής. Έτσι, τα παιδιά αναπτύσσουν τις πολυπόθητες δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η επίλυση σύνθετων προβλημάτων στα πλαίσια της ομάδας σε ένα σύγχρονο, υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο τους προετοιμάζει για το μέλλον μας, χτίζοντας αντοχή, προσαρμοστικότητα και ευελιξία.

Το κλιμάκιο της ομάδας απαρτίζεται από 100 παιδιά, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας καθώς, όλοι οι συμμετέχοντες του κλιμακίου υλοποιούν διαδικασίες εύρεσης

χρηματοδότησης για την ομάδα, διάδοσης των λύσεων και των δράσεων τους μέσα από συμμετοχή σε εκδηλώσεις και την προώθηση της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω επικοινωνίας με άλλες ομάδες του FIRST® Global και ειδικούς παγκοσμίως αποτελεί κύριο μέρος των διαδικασιών. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα μέλη του κλιμακίου της εθνικής αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο, επιχειρηματικές δεξιότητες και επικοινωνιακές δεξιότητες, βελτιώνοντας τις ήδη αποκτηθείσες.

Χορηγοί της ομάδας: Ονομαστικός Χορηγός ΔΕΗ, Χρυσοί Χορηγοί: TITAN, KLEEMANN, Hellas Gold, Deloitte, Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας Samsung, Aσημένιοι Χορηγοί Qualco Foundation, Altair, Όμιλος Euromedica, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, Μεγάλοι Αρωγοί: Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ – ΚΜ)

Η φιλοξενία του FIRST® Global Challenge 2024 στην Αθήνα αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως ηγέτη στην εκπαίδευση STEM και την καινοτομία. Με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τοπικών επιστημονικών οργανισμών, όπως το MellonLab, το γεγονός αυτό αναδεικνύει την δέσμευση της χώρας μας στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ολυμπιάδα Ρομποτικής και τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ακολουθήστε την Eduact στα κοινωνικά δίκτυα: